26 aprilie 2024
Masacru într-o pădure din Dâmbovița. Unde i-a dus mintea pe hoţi…

Masacru într-o pădure din Dâmbovița. Unde i-a dus mintea pe hoţi…

68708883_490572068410375_83271Deranjați de camerele de supraveghere, mai mulți hoți de lemne dintr-un sat din comuna Gura Foii au pus gând rău echipamentelor de monitorizare.

Ca să nu lase urme după ce au tăiat ilegal mai mulți copaci, indivizii și-au pus un complice să spargă o cameră montată pe un stâlp, care îi surprindea exact când ieșeau cu căruța plină cu lemne.

hotg5Spre ghinonul lor, alte camere de pe traseu i-au dat de gol, iar acum au de dat explicații în fața polițiștilor.

hotgPe imaginile surprinse de camera de supraveghere se vede cum camera este lovită până când emisia se întrerupe. Administratorii echipamentelor au găsit apoi camera aruncată într-un șant pe marginea drumului şi s-au uitat pe celelalte camere montate pe traseu pentru a pune cap la cap firul poveştii.

hotg4Radu Georgescu, primar comună Gura Foii: “A zis că era băut şi nu şi-a dat seama ce face. În realitate, asta e un drum care e folosit de hoţii de lemne, îi încurca foarte mult camera asta. Prefera să o rupă decât să piardă comenzile de lemne pe care le au.”

Familia Mocanu deţine un hectar de pădure de stejar. Oamenii şi-au pus mâinile în cap când au mers zilele trecute pe acea suprafaţă şi au găsit zeci de arbori masacraţi.

hotg1Elena Mocanu, proprietar pădure: “S-a dus soţul să se uite pe la pădure şi a văzut dezastrul ce era acolo. 60 de copaci tăiaţi, au luat numai 3 – 4 metri, cât a fost drept, restul a lăsat jaf în pădure.”

hotg2Nicolae Mocanu, proprietar pădure: “Am găsit genocid, nu dezastru, dezastru e puţin spus. Erau tăiaţi copacii şi luat o bucată, două din ei şi lăsat restul acolo.”

Poliţiştii spun că numai în ultimele luni au întocmit cinci dosare penale şi au aplicat zece amenzi celor prinşi cu lemne în neregulă. De altfel, tânărul care a distrus camera de supraveghere de aici, din zonă, a fost identificat. hotg3Este vorba despre un bărbat, de 32 de ani, care este cercetat penal pentru distrugere.

Cazul este anchetat şi de cei de la gardă forestieră. Dacă vor fi prinşi şi găsiţi vinovaţi, suspecţii de furt de lemne risca până la 5 ani în spatele gratiilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial