26 aprilie 2024

IPJ Dâmboviţa – Mai puţine furturi în păduri

padu4Acţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

În primele 10 luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul silviculturii, au acționat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Urmare a activităților preventive desfășurate, criminalitatea silvică sesizată a scăzut față de aceeași perioada a anului 2017. Au fost organizate 223 de acțiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 345 controale (36 în fondul forestier, 48 pe linia verificării provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului și 232 în domeniul transportului de material lemnos).

În acest context, au fost verificate 41 de piețe, târguri și oboare, 14 exploatări forestiere, 9 instalații de debitat lemnul, 20 de depozite și 97 de vehicule.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 466 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 533.74 de lei, dintre care 460 la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 6 la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor.

Ca măsură complementară, au fost confiscați 2.712 mc material lemnos și au fost indisponibilizate 14 ferăstraie mecanice, 8 topoare, un autovehicul și 9 atelaje hipo.

Activitățile preventive ale efectivele de poliție vor continua, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor silvice şi identificării persoanelor care se fac vinovate de tăierea, exploatarea, prelucrarea şi valorificarea ilegală a materialelor lemnoase.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial