6 mai 2024

Dâmboviţa – Şapte oameni au fost răniţi în accidente

mfo2ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

În perioada 30 decembrie 2017 – 01 ianuarie 2018 , pe raza județului Dâmbovița s-au produs cinci accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a șapte persoane.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că unul dintre șoferi nu ar fi acordat prioritate de trecere unui vehicul și alți doi conducători auto nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum.

De asemenea, celelalte accidente de circulație s-au produs pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în timpul deplasării, precum și ca urmare a consumului de alcool la volan.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

14Aproape 10.000 de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

În zilele de 30 și 31 decembrie 2017, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat activități pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice derulate de persoanele fizice şi juridice.

Astfel, polițiștii au depistat 14 persoane în timp ce dețineau sau ofereau spre comercializare 9.336 de materiale pirotehnice.

Pe numele lor, au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost indisponibilizate.

mfoInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, cercetate de polițiști

Polițiștii rutieri din Dâmbovița au depistat două persoane în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât unul dintre aceștia emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă cel în cauză a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, un alt bărbat a fost surprins de polițiști la volanul unui autoturism radiat din circulație de către autoritățile britanice.

Pe numele celor trei au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

Acţiune a poliţiştilor din Mătăsaru pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au acționat pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.550 de lei și a fost confiscată cantitatea de 1.2 m³ de lemn.

bald5NOUL AN ÎN SIGURANŢĂ

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a fost la datorie în minivacanța de Revelion, intervenind la peste 100 de sesizări ale cetățenilor

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Anului Nou, peste 220 de poliţişti au acţionat zilnic pe raza județului, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren peste 70 de patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat 7 aparate radar.

Astfel, în perioada 30 decembrie 2017 – 01 ianuarie 2018, au fost constatate 57 de infracțiuni, dintre care 34 judiciare, 5 la regimul rutier și 11 la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Pe parcursul acestor zile, polițiștii au intervenit la 101 evenimente, dintre care 76 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Polițiștii au aplicat 368 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 92.235 de lei. Dintre acestea, 146 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 217 pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Totodată, polițiștii au confiscat bunuri în cuantum de 2.000 de lei, au reținut 12 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

traficCĂLĂTORIE ÎN SIGURANȚĂ, LA ÎNCEPUT DE AN

Poliţiştii dâmbovițeni sunt în stradă și acționează pentru siguranța și fluența traficului, la întoarcerea din minivacanţa de început de an

Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave și combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion.

Poliţiştii recomandă șoferilor să aleagă şi rute alternative, în condiţiile în care valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă șoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, având în vedere experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, sunt interzise: oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă! Creează situații periculoase pentru participanții la trafic și se sancţionează.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial