26 aprilie 2024
Dosare penale, pe bandă rulantă, la IPJ Dâmboviţa!

Dosare penale, pe bandă rulantă, la IPJ Dâmboviţa!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolCONSUMUL DE BĂUTURI ALCOOLICE, INCOMPATIBIL CU ACTIVITATEA DE ŞOFAT!

Trei persoane au fost depistate de poliţiştii dâmboviţeni în timp ce conduceau autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice

În zilele de 17 şi 18 mai a.c., poliţiştii rutieri au depistat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 53 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au procedat la testarea bărbaţilor cu aparatul etilotest, aceştia prezentând alcoolemii de peste  0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice” , urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia şoferilor în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

  • Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic  şi determinând astfel creşterea  şanselor de implicare în accidente rutiere;

  • Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani;

  • De asemenea, pe timpul cercetării penale permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie; 

  • Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani;

  • În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge,  fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraTrei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţistii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au oprit în trafic pentru control, o autoutilitară condusă de numitul T.A., de 31 de ani, din localitatea Gura Şuţii.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autovehiculul nu era înmatriculat, pentru a putea fi pus în circulaţie pe drumurile publice.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat/neînmatriculat, potrivit legii”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet. 

De asemenea, un tânăr de 26 de ani, din comuna Văcăreşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat/neînmatriculat, potrivit legii”, după ce a fost depistat conducând pe raza localităţii, un tractor neînmatriculat.

Totodată, un alt bărbat, de 42 de ani, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un moped pe raza localităţii Dobra, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

www.mariusbuga.ro_images_politiePoliţia dâmboviţeană, în acţiune !

În perioada 16-18 mai a.c., peste 200 de efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au fost prezente la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Din numărul total al efectivelor, 125 au fost de ordine publică, 40 de poliţie rutieră şi 34 specializaţi în investigaţii criminale şi investigarea fraudelor.

Au fost verificate 15 unităţi economice, 28 de obiective asigurate cu pază şi 143 de autovehicule.

Pe parcursul celor trei zile, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, din care 6 în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 414 contravenţii a căror valoare se ridică la peste 68 000 de lei.

Dintre acestea, 329 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către participanţii la trafic, 73 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice şi 2 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

190 de şoferi au fost amendaţi pentru exces de viteză, iar alţi 2 au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut 18 permise de conducere şi retras 10 certificate de înmatriculare.

Trei persoane care se sustrăgeau executării unor pedepse privative de libertate au fost depistate de poliţiştii dâmboviţeni, acestea fiind depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

politie-scandal-barPoliţiştii târgovişteni efectuează cercetări în cazul unei altercaţii în trafic

La data de 18 mai 2014, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi ca în zona unei benzinării din localitate are loc un scandal.

O echipa de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care au fost identificate două persoane, de 32, respectiv 33 de ani şi un autoturism, ce prezenta urme de distrugere .

Cele două persoane au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate toate cauzele şi împrejurările acestui eveniment.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial