26 aprilie 2024
Doliu în familia senatorului Adrian Ţuţuianu. “L-am iubit enorm. Mă doare că nu-l mai am”

Doliu în familia senatorului Adrian Ţuţuianu. “L-am iubit enorm. Mă doare că nu-l mai am”

Webp.net-resizeimage“L-am iubit enorm pentru că a fost reperul meu cel mai puternic în această lume.

El însuși autodidact, mi-a pus creionul în mână, m-a învățat să citesc. Cu el i-am descoperit pe Creangă, pe Eminescu, pe Slavici și Sadoveanu, cu el i-am descoperit pe Jack London, Balzac, Tolstoi și Dostoievski.

El mi-a povestit de marele Constantin Tănase, pe care l-a cunoscut personal. Mi-a vorbit pentru prima oară de Mareșalul Antonescu și Regele Mihai. Mi-a oferit reperele istorice ale perioadei interbelice și ce a urmat apoi, provocările celui de-al doilea război mondial, foametea din ’46-47, schimbările politice de după 1945.

El m-a îndemnat tot timpul să fac carte, a mers cu mine când m-am înscris la examenul de admitere la Facultatea de Drept.

Intrase în anul 100 de viață și avea lângă el copii, nepoți, strănepoți, stră-strănepoți. Veteran de război, ne-a învățat pe toți să trăim demn și ne-a iubit fără limite. Ne-a fost model de viață.

L-am iubit enorm. Și îi strig astăzi că mă doare că nu-l mai am. Sper ca, de acolo unde va poposi sufletul său, să nu fie niciodată dezamăgit de mine ❤️

Florea Gheorghe (05.09.1920 – 12.01.2020)

#BuniculMeu
#EroulMeu

Înmormântarea va avea loc marți, ora 12.00, la biserica parohiei Micloșanii Mici din Malu cu Flori”, a postat pe o reţea de socializare senatorul Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial