26 aprilie 2024

Dâmboviţa – În doar două zile, peste 400 de sancţiuni!

www.mariusbuga.ro_images_radarNerespectarea regimului legal de viteză, sancţionată cu promptitudine de poliţiştii rutieri

În zilele de 06 şi 08 februarie a.c., poliţiştii rutieri, în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive, salvarea de vieţi, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului.

Poliţiştii au fost prezenţi în stradă, folosind aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”, pentru depistarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care încalcă regulile rutiere şi circulă cu viteză neregulamentară.

Astfel, au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 414 sancţiuni contravenţionale.

257 de şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau cu viteză excesivă, iar 52 pentru neportul centurii de siguranţă ori utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării fără a fi prevăzut cu sistem tip „mâini libere”..

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, din care 2 pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 de km/h şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Stimaţi conducători auto,

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Vă recomandăm să adaptaţi viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporiţi atenţia atunci când circulaţi în coloană sau vizibilitatea este redusă.

De cele mai multe ori, şoferii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu o viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând în pericol siguranţa participanţilor la tarfic.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial