6 mai 2024
A trecut o nouă săptămână fără NICIUN ACCIDENT MORTAL!

A trecut o nouă săptămână fără NICIUN ACCIDENT MORTAL!

www.mariusbuga.ro_images_morti1Poliţia dâmboviţeană vă informează:

În perioada 02 – 08 februarie a.c., nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din judeţ. Poliţia rutieră le mulțumește tuturor celor care respectă regulile de circulație și le recomandă să adopte o conduită preventivă în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

În ceea ce priveşte accidentele rutiere uşoare, s-au înregistrat două astfel de evenimente, dintre care unul a fost pe raza localităţii Găeşti şi unul în Pucioasa, ambele în ziua de 05 februarie a.c..

Accidentele uşoare, soldate cu vătămarea corporală uşoară a două persoane, s-au produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii auto precum şi ca urmare a abaterilor comise de biciclişti.

Şi săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au continuat să acţioneze zilnic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 1505 sancţiuni contravenţionale, din care 1036 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 175 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 12 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către celelalte categorii de participanţi la trafic, 267 de pietoni, biciclişti, mopedişti şi conducători de atelaje hipo fiind sancţionaţi pentru abaterile comise.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial