26 aprilie 2024

Ce proiecte au poliţiştii cu romii din Dragomireşti şi Conţeşti

batu1COMUNICAT DE PRESĂ

 Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

În perioada octombrie 2017 – iunie 2018, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române este implementat Proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, cu accent pe comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița este parte integrantă, cu două microproiecte „Dragomireşti – o comunitate în siguranţă” şi „Conţeşti – o comunitate în siguranţă”.

Obiectivul proiectului constă în desfăşurarea de acţiuni comune pentru consolidarea cooperării între poliţie, administraţia publică şi comunităţile de romi din cele două localităţi, în vederea menţinerii unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

Dintre acțiunile circumscrise programului, exemplificăm:

– realizarea unor parteneriate cu unităţile de învăţământ de pe raza celor două localităţi şi cu liderii locali ai romilor pentru a fi desfăşurate activităţi de convingere a comunităţii de romi să înscrie copiii la şcoală, pentru a le oferi o şansă la educaţie;

– organizarea de activităţi informativ-preventive în şcoli şi în comunitate, cu sprijinul polițiștilor de la posturile de poliţie și în parteneriat cu reprezentanţii primăriei şi liderilor romilor.

Cetățenii celor două localității vor fi informați cu privire la noutăţile legislative, faptele ce constituie infracţiuni sau contravenţii şi măsurile coercitive ce pot fi luate faţă de persoanele care comit fapte antisociale.

– organizarea unor întâlniri ce au ca temă identificarea unor soluții pentru problemele comunității;

– organizarea unor activităţi de patrulare pe raza comunelor, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale;

– efectuarea unor lucrări de reparaţii la sediul posturilor de poliţie.

Poliţiştii, membrii echipei de implementare, au demarat activităţile în cadrul celor două localităţi, urmărind în principal întărirea capacităţii structurii de ordine publică din mediul rural și punând accent pe dezvoltarea conceptului poliţie de proximitate şi integrarea romilor în societate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial