26 aprilie 2024

Ce de ce descins poliţiştii dâmboviţeni în târguri şi oboare!

inju6FURTURILE DE PRODUSE AGRICOLE, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR DÂMBOVIŢENI

Având în vedere că a început campania de recoltare a culturilor de toamnă, furturile de produse de pe câmp constituie în această perioadă o prioritate a poliţiştilor, cu precădere în mediul rural.

Astfel, poliţiştii dâmbovițeni au intensificat acţiunile de control în locurile şi zonele predispuse comercializării bunurilor sustrase, precum pieţe, târguri şi centre de colectare a fructelor şi legumelor de sezon, pentru verificarea legalităţii provenienţei produselor agricole.

Totodată, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice de patrulare în zonele cu terenuri agricole, în vederea prinderii şi descurajării potenţialilor infractori, precum şi a informării proprietarilor asupra necesităţii adoptării unor măsuri de supraveghere a culturilor.

Pentru a nu deveni victimele ale acestui gen de infracţiuni, poliţia dâmboviţeană vine în sprijinul dumneavoastră cu următoarele recomandări:

Asiguraţi pază umană sau apelaţi la câini de pază deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător.

Nu angajaţi lucrători zilieri atâta timp cât aceştia nu prezintă încredere sau nu îi cunoaşteţi.

Nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate întrucât hoţii profită în timpul nopţii sau în zilele libere de aceast fapt şi pot acţiona nestingheriţi.

Nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial