26 aprilie 2024
Aproape 300 de pietoni, amendaţi de poliţişti

Aproape 300 de pietoni, amendaţi de poliţişti

www.mariusbuga.ro_images_pietoniAcțiuni pentru siguranța pietonilor

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, îndeosebi a celor în care sunt implicați pietonii.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au constatat 6 infracțiuni și au aplicat 288 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul amenzilor, 89 au fost pentru indisciplina pietonală și 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Pentru alte abateri, polițiștii au aplicat 188 de amenzi.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 permise de conducere, din care 9 pentru încălcarea regulilor privind acordarea priorității de trecere.

Stimați conducători auto,

Lalăsarea serii, conduceți cu atenție și respectați partenerii de drum!

Aprindeți luminile de întâlnire, chiar dacă drumul este iluminat și reduceți viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni!

www.mariusbuga.ro_images_violtiAcţiune a poliţiştilor din Titu

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Astfel, au fost controlate 124 de autovehicule şi au fost verificate 167 de persoane.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au constatat o infracțiune la regimul rutier și au aplicat 45 de sancţiuni contravenţioanle, în valoare de 8.850 de lei.

Dintre acestea, 15 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991 şi 30 ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie prevăzute de OUG 195/2002.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

ora-ruOră de educație rutieră pentru școlarii din Dobra

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o întâlnire cu 70 de elevi de la Școala Gimnazială Panait Georgescu” din Dobra prin intermediul căreia s-a urmărit promovarea unui comportament rutier responsabil.

Polițiștii le-au explicat copiilor semnificatia indicatoarelor rutiere și regulile de circulație destinate pietonilor și bicicliștilor.

De asemenea, polițiștii de la rutieră le-au arătat școlarilor modalitatea corectă de traversare a drumului public, activitatea desfășurându-se în zona trecerii pentru pietoni din apropierea unității de învățământ.

Activitățile derulate de polițiști au avut ca scop reducerea gradului de implicare a micilor participanți la trafic în accidente de circulație.

violcmCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din Moreni au depistat un bărbat de 42 de ani, din I. L. Caragiale, în timp ce conducea pe raza localității un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

De asemenea, polițiștii din Titu au oprit pentru control, pe raza localității, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din București, care avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

Un alt tânăr de 20 de ani, cetățean austriac, a fost depistat de polițiștii găeșteni în timp ce conducea un autoturism pe DN 72, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial