19 ianuarie 2022
VIDEO – Un evadat este căutat de Poliție. A fugit de la un depozit unde muncea, în Găeşti

VIDEO – Un evadat este căutat de Poliție. A fugit de la un depozit unde muncea, în Găeşti

Căutări de amploare, joi seară, în județul Dâmbovița, după ce un deținut al Penitenciarului Găești a evadat de la locul unde muncea în regim deschis.

Deși bărbatul se afla sub supravegherea unor agenți, a reușit să se facă nevăzut. Când au observat dispariția, oamenii legii au dat alarma.

Au aflat că între timp acesta a făcut rost de haine de schimb, dar și de ceva bani de buzunar. Cine îl vede sau deține informații despre individ este rugat să sune la 112 sau să anunțe la cea mai apropiată secție de poliție.

„Avem un deţinut, Popa Marian se numeşte, dacă cumva îl vedeţi vă rog să ne anunţaţi la 112. A evadat dintr-un punct de lucru al penitenciarului” le comunică polițiștii șoferilor, arătându-le fotografia evadatului.

Marius Buga, corespondent PROTV: „Poliţiştii au organizat filtre la intrarea şi la ieşirea din localitate. Zeci de forţe de ordine s-au mobilizat şi îl cauta prin împrejurimi pe deţinutul evadat”

Oamenii legii au folosit şi câini care să îi adulmece mirosul.


Comisar-șef Alexandru Iorga-şeful Poliţiei Găeşti: „Au fost efectuate verificări în zona Mogoşani, după care s-a venit în partea aceasta, spre Găeşti.”

Deţinutul se afla la muncă la un depozit din apropierea penitenciarului, alături de alţi 19 colegi. La un moment dat, a profitat de neatenţia celor care îi supravegheau şi a dispărut. Ultimii ani i-a petrecut în închisoare din cauză că a încălcat legea de mai multe ori. Bărbatul se afla după gratii de mai bine de un an, unde fusese condamnat pentru furt. Oficialii penitenciarului de la Găeşti spun că avea un comportament liniştit şi până acum nu a creat probleme.

Ionela Ispas, purtător de cuvânt Penitenciarul Găeşti: „Se afla în regim deschis de executare a pedepsei privative de libertate.

Reporter: Era supravegheat?

Ionela Ispas: „Da, deţinutul se afla sub supraveghere. S-a declanşat şi o anchetă internă”

Un angajat al societăţii de unde a fugit deţinutul spune că bărbatul lucra la dezmembrări de frigidere.

Anchetatorii i-au găsit hainele cu care era îmbrăcat în momentul în care a fugit, abandonate, ceea ce înseamnă că şi-a premeditat evadarea. Mai mult, un localnic le-a spus că i-ar fi cerut ceva bani, şi, de milă, i-a dat. Individul are 43 de ani, 1 metru şi 68 de centimetri înălţime, este brunet cu ochi căprui şi constituţie atletică.

sursa – Ştirile ProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial