29 martie 2024
VIDEO: Primele imagini după explozia din Fieni. Proprietara a fost rănită: “Şi odată, buuum!”

VIDEO: Primele imagini după explozia din Fieni. Proprietara a fost rănită: “Şi odată, buuum!”

O femeie de 72 de ani, din Fieni, judeţul Dâmboviţa, a fost rănită în această dimineață într-o explozie produsă în locuinţa ei.

Femeia se încălzea cu o sobă racordată la sistemul de gaze, iar când a vrut să aprindă focul s-a produs deflagraţia. Suflul a fost atât de puternic încât a distrus geamurile apartamentului și a smuls uşa de la intrare. Și uşile apartamentului vecin şi cele de la intrarea în bloc au fost spulberate.​

Explozia s-a produs în jurul orei 10:30. Femeia locuieşte singură într-un apartament de la parter, la marginea oraşului Fieni, după ce a rămas văduvă. Nu are centrală în locuinţă, iar de mai bine de un an a montat o sobă în dormitor, pe care o alimentează din reţeaua de gaze.

ORTANSA VÂRLAN, proprietara apratamentului: “Sunteţi bine? Mâinile pârlite şi faţa. Ce aţi încercat să faceţi? Să dau foc la sobă, dacă sunt bolnavă, să îi dau o jumătate de oră drumul, că îmi e frig. Şi odată, buuum!“.

În urma deflagraţiei puternice, femeia a suferit arsuri pe faţă şi pe mâni. A fost preluată de echipajul de salvatori şi transportată la Unitatea de primiri Urgenţe. La fața locului au sosit şi reprezentanţii societăţii de gaze. Aceştia au întrerupt alimentarea cu gaze pentru a se asigura că în zonă nu mai există pericol.

Când a auzit de necaz, fiul şi nora femeii au venit într-un suflet la casa părintească.

NICOLAE VÂRLAN, fiul proprietarei: “Au mai fost băieţii de la gaze, ei trebuie să ştie dacă e omologată. Normal sunt două focuri, pentru o centrală, sobă. Nu ştiu, nu sunt de la gaze“.

Locatarii povestesc că s-au speriat cumplit când au auzit bubuitura, iar geamurile locuinţei de la parter au fost aruncate la pământ. Când au ieşit afară, oamenii s-au îngrozit.

GHEORGHE VIŞAN, vecin: “Aşa ca un suflu, buf! Am văzut toate astea aruncate pe jos, foarte grav!

AURICA POPA, localnică: “Necaz mare, femeia singură în casă, putea să moară! De la gaze, ar fi avut o improvizaţie! Dacă au zburat la tot apartamentul geamurile, a fost acumulat“.

Pompierii şi poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să lămurească exact din ce cauză s-a produs explozia.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial