20 aprilie 2024
VIDEO: Prima declaraţie a soţiei pompierului ucis în accidentul de circulaţie de la Valea Lungă

VIDEO: Prima declaraţie a soţiei pompierului ucis în accidentul de circulaţie de la Valea Lungă

valung2Indignare in familia pompierului de 46 de ani, din Valea Lunga, care a fost accidentat mortal, sambata seara, dupa ce procurorii au decis sa nu-l aresteze preventiv pe soferul care a provocat tragedia.

pompTanarul de 29 de ani a condus baut, iar dupa ce i-a izbit in plin pe barbat si pe sotia lui, aflati pe marginea drumului, a fugit fara sa sune macar la 112 si sa cheme ambulanta pentru cele doua victime.

Procurorii au hotarat insa ca soferul va fi cercetat sub control judiciar.

Sotia pompierului ucis in accident este si ea grav ranita si primeste ingrijiri in Spitalul Judetean din Targoviste. Medicii spun ca viata ei nu mai este in pericol, insa femeia are mai multe fracturi care vor necesita o perioada indelungata pentru recuperare.

Sidonia Buleandra, sotia pompierului decedat: “M-am trezit jos, tipam dupa ajutor. Au venit vecinii de pe acolo, m-au pus pe un scaun. M-a luat un nepot cu masina si m-a dus la spital. Cum sa nu ne fi vazut?… E si un neon acolo. N-avea cum sa nu ne vada…”

Dr. Elena Firoiu, purtator de cuvant SJU Targoviste: “A suferit o serie de fracturi – costale, clavicula si de apofiza vertebrala.”

Accidentul a lasat urme adanci si in sufletului unui pompier din Moreni. Barbatul povesteste ca se afla intamplator in satul unde a avut loc tragedia. Chemat in ajutorul victimelor, si-a dat seama cu groaza ca omul care murise era chiar un coleg de-al sau. Salvasera impreuna multe vieti dar, din pacate, nimeni nu l-a mai putut ajuta pe cel alaturi de care participase la multe operatiuni.

valungPlutonier ajutant Emanuel Neagu, Detasament Pompieri Moreni: “M-au oprit doua femei pe strada, am vazut o masina in sant, lovita, intr-o teava de gaz. Mi-a spus sa ajut pe femeia respectiva ca peste sotul ei a dat o masina. Am vazut omul langa gard, era plin de sange, cu fata in zapada.”

Procurorii au decis sa nu ceara arestarea preventiva a soferului care a provocat tragedia si a fugit de la locul accidentului. El a fost retinut si eliberat dupa 24 de ore, pe motiv ca fapta sa a fost comisa din greseala.

Procurorii spun insa ca au luat o masura impotriva lui, aceea a controlului judiciar pentru urmatoarele 60 de zile. Tanarul este cercetat pentru ucidere din culpa, pentru a condus sub influenta alcoolului, dar si pentru ca a parasit locul accidentului

valung1Rudele plutonierului Adrian Buleandra sunt revoltate de situatie.

Maria Androne, ruda: “Nu mi se pare corect ca cel care a facut lucrul asta sa fie in libertate… Este imposibil ca un om sa moara si cel care l-a omorat sa fie liber. Este strigator la cer.”

Rudele o ajuta acum pe fiica pompierului care, la 25 de ani, trebuie sa pregateasca inmormantarea parintelui ei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial