7 mai 2024
VIDEO – Percheziţii la spitalul din Găeşti. Interviu exclusiv cu managerul

VIDEO – Percheziţii la spitalul din Găeşti. Interviu exclusiv cu managerul

Au fost percheziţii la spitalul orăşenesc din Găeşti, în judeţul Dâmboviţa. Managerul unităţii medicale este verificat de autorităţi după ce a fost reclamat pentru mai multe nereguli.

Chirurgul se apără și susţine că acuzaţiile care i se aduc nu au niciun temei.

Poliţiştii au venit dis de dimineaţă la spitalul din Găeşti. Managerul era liber, dar a sosit acolo ulterior după ce a fost înştiinţat de anchetatori că vor ridica mai multe documente din mai multe secții.

Chirurgul a fost reclamat că ar fi eliberat mai multe certificate medicale false, pe numele iubitei sale. În replică, el spune că ea a fost tratată de tuberculoză şi de COVID-19, iar documentele eliberate sunt justificate.

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti: ”Certificat medical fals înseamnă că ai dat un număr care nu există, fără ca bolnavul fie să fie internat în spital, fie să se prezinte la camera de gardă sau să fie internat în secţie.”

De asemenea, anchetatorii spun că vizează şi fapte de delapidare, fără să dea, însă, amănunte. O altă acuzaţie care i se aduce şefului spitalului din Găeşti este aceea că ar fi folosit la muncile din gospodăria sa mai mulţi angajaţi ai spitalului.

Carmen Niță, şef Serviciu Administrativ Spitalul Orăşenesc Găeşti: ”Atâta am cunoştinţă, că o dată sau de două ori, domnul doctor a luat nişte muncitori de la spital, dar au adus la spital nişte materiale de construcţie care i-au rămas domnului doctor, nişte scândură, nişte plasă, care să fie folosită la nişte activităţi pe care le avem de făcut în spital.”

Investigatorii spun ca managerul este verificat și după ce ar fi permis unui medic rezident sa facă de unul singur anumite intervenții chirurgicale unde trebuia sa fie asistat.

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti: ”El, tot ce face, face sub semnătura mea, sub parafa mea, mă ajută pe mine. Este foarte normal să laşi un om să lucreze, să înveţe, dar nu este normal să îi spui, du-te şi coase-l pe Georgescu, că îl coşi tu! Nu, aşa ceva, nu!”

Managerul unităţii spitaliceşti a fost audiat, însă, până în acest moment, spun anchetatorii, nu are nicio calitate în dosar.

sursa – ŞtirileProTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial