19 aprilie 2024
Cine e Jessica Chastain, câștigătoarea Premiului Oscar 2022

Cine e Jessica Chastain, câștigătoarea Premiului Oscar 2022

Jessica Chastain a reușit să câștige Premiul Oscar 2022 la categoria “Cea mai bună actriță într-un rol principal” pentru rolul din filmul The Eyes of Tammy Faye, la care a avut și rolul de producător.

Americanca a împlinit 45 de ani pe 24 martie și a început cariera de actriță în industria cinematografică în 2004. A cochetat însă cu actoria încă din tinerețe, a studiat la Juilliard School, dar succesul a început să îl obțină în 2011, când a jucat în Take Shelter, The Tree of Life și The Help. Acesta din urmă i-a adus și o nominalizare la gala premiilor Oscar.

Un alt film de succes din cariera sa este Zero Dark Thirty (2012), care a avut recenzii foarte bune, iar ulterior a început să joace și în producții cu succes comercial și mai mare la box office, precum Interstellar (2014) și The Martian (2015). Alte filme de referință din cariera sa sunt A Most Violent Year (2014), Miss Sloane (2016), Molly’s Game (2017) și It Chapter Two (2019).

Jessica Chastain s-a făcut remarcată și prin varietatea de roluri pe care le poate interpeta cu succes. Dacă în Zero Dark Thirty interpretează cu succes rolul unui analist CIA, în The Eyes of Tammy Faye este o tele-evanghelistă, în timp ce în Molly’s Game reușește să intre cu succes în rolul lui Molly Bloom, o fostă schioare care organizează jocuri de poker la care iau parte celebrități. Pentru acest rol, Jessica Chastain s-a bucurat de aprecierea celor pasionați de Texas Holdem Poker, care au putut să afle mai multe despre această poveste inspirată din fapte reale.

“Încerc să aflu cât de multe pot despre personajul pe care îl interepretez”, a spus Jessica Chastain. Iar criticii au apreciat din plin acest lucru, că nu este genul de actriță pe care o prinde bine doar un rol și atât, ci poate sări cu ușurință din pielea unui personaj în cea a altuia.

În plan personal, Jessica Chastain preferă să rămână discretă și nu dorește să se afișeze foarte des cu soțul său, contele italian Gian Luca Passi de Preposulo, care conduce brandul Moncler. Cei doi s-au căsătorit în 2017 și au împreună două fiice. Ea se consideră însă o persoană timidă și nu dorește să vorbească prea mult despre viața sa personală. Spune că îi place să ducă o viață simplă, să își plimbe câinele și să cânte la ukulele, nefiind fana petrecerilor. Ea a mai afirmat că o are ca sursă de inspirație pe actrița Isabelle Huppert.

Trei filme de top cu Jessica Chastain în rolul principal

1. The Eyes of Tammy Faye (2022) – Jessica Chastain a făcut un rol impresionant. Ea a interpretat-o pe tele-evanghelista Tammy Faye Bakker și a reușit să câștige premiul Oscar la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal la gala din luna martie, dar și la gala BAFTA. De asemenea, a mai avut o nominalizare și la Globurile de Aur. Din distribuția acestui film mai fac parte Andrew Garfield, Cherry Jones și Vincent D’Onoforio, în timp ce regia este semnată de Michael Showalter. Criticii au lăudat prestația Jessicăi Chastain, astfel că The Eyes of Tammy Faye este cu siguranță un film ce merită văzut.

2. Zero Dark Thirty (2012) – Jessica Chastain este recunoscută pentru faptul că se poate adapta cu ușurință în pielea oricărui personaj, iar în Zero Dark Thirty o putem vedea în pielea unui analist CIA implicat în uciderea lui Osama bin Laden. 95 de publicații au inclus Zero Dark Thirty în topul celor mai bune filme din 2012, astfel că succesul acestui film este semnificativ. Jessica Chastain a primit și ea nominalizări la Premiile Oscar și Globurile de Aur pentru prestația avută. Bugetul filmului este estimat între 40 și 52 de milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 132 de milioane de dolari.

3. Molly’s Game (2017) – Un film apreciat de cei pasionați poker și nu numai, fiind atât o incursiune în lumea acestui joc, dar și o producție cu un scenariu excelent, inspirat din realitate. Jessica Chastain o interepreteaza pe Molly Bloom, o fostă schioare de performantă care ajunge să organizeze jocuri de poker la care participă actori și oameni de afaceri. Rolul făcut i-a adus Jessicăi Chastain o nominalizare la Globurile de Aur, în timp ce regizorul Aaron Sorkin a avut nominalizări și la Premiile Oscar și BAFTA. Molly’s Game a avut un buget de 30 de milioane de dolari, iar încasările au fost de 59.3 milioane de dolari.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial