2 mai 2024

VIDEO: N-avem bani pentru centrala unei școli, dar construim biserici după biserici!

biserica_bucegiBisericile se inmultesc, uneori peste nevoile credinciosilor.

Doua milioane de lei au decis consilierii judeteni din Dambovita sa aloce anul acesta pentru biserici. 200.000 de lei vor merge numai pentru renovarea sediului Arhiepiscopiei din Targoviste. Unii alesi acuza ca fetele bisericesti ar fi umflat devizele prezentate in comisia de buget.

“Sunt foarte multi bani alocati pentru arhiepsicopie in judetul Dambovita atata timp cat pentru scoli si alte categorii sociale nu sunt deloc. Ar trebui cineva sa se uite pe expertiza tehnica, pe consultanta, nu poti sa pui niste preturi care n-au acoperire, sume mari. Asa au facut”, a spus Dragos Paraschiv, consilier judetean, Dambovita.

Biserica respinge acuzatiile.“Nu este adevarat, noi lucram cu firme specializate, astea sunt preturile”, a replicat preot Marian Puiescu – purtator de cuvant pentru Arhiepiscopia Targoviste

In Dambovita sunt 350 de biserici, alte cateva zeci sunt in constructie iar o parte din banii de la buget ajung la ele. In acelasi timp, o scoala generala noua si moderna din comuna Pietrari nu este folosita de patru ani pentru ca nu sunt bani pentru centrala.

“Ar fi nevoie de 200 de mii de lei, toata primaria, toata comunitatea nu are aceasta suma”, a spus Eugen Ciubotariu, profesor Scoala Pietrari, jud.Dambovita

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial