24 iulie 2024

EVAZIUNE FISCALĂ la Moreni! 11 societăți, ÎN NEREGULĂ!

www.mariusbuga.ro_images_cmoreniCercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au organizat o acţiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

În urma controalelor la 11 societăţi comerciale din localitate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie-decembrie 2014, administratorii acestora au reţinut şi nu au virat bugetului consolidat al statului impozite şi contribuţii cu titlu de reţinere la sursă, în cuantum total de 23 593 de lei.

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, urmând ca după finlizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

 

Acţiune a poliţiştilor morenari pe linie de produse accizabile

 

În ziua de 20 februarie 2015, în intervalul orar 09:00-11:00, poliţiştii din Moreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării alcoolului şi produselor din tutun.

Astfel, în urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

 

De asemenea, au fost confiscate 540 de ţigarete şi 25 de litri de băuturi alcoolice, pentru care nu au putut fi prezentat documente justificative de provenienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial