2 mai 2024
VIDEO, EXCLUSIVITATE: Micuţa Raisa din Târgovişte, salvată de la moarte! DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!

VIDEO, EXCLUSIVITATE: Micuţa Raisa din Târgovişte, salvată de la moarte! DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!

330.000 de euro, banii donati de romani si investiti in sectia de terapie intensiva a maternitatii Polizu, ne vor face pe toti mai bogati. Campania “Daruieste viata”, derulata anul trecut de Pro TV, a adus deja primele rezultate.

Indata ce au fost puse in functiune noile incubatoare, la Polizu au fost salvati zeci de bebelusi nascuti prematur sau bolnavi, semn ca ii putem ajuta impreuna pe cei care nu-si permit sa astepte.

Andrei a fost primul dintre copiii-miracol filmati in campania Pro TV “Daruieste viata”. A primit nota 1 la nastere: avea doar 700 de grame.

Acum la terapie intensiva sunt 10 incubatoare noi, pe care seful de sectie le numeste “nave spatiale”.

Nu mai e nevoie sa aleaga pe cine sa salveze intai, ori sa refuze transferuri, asa cum se facea cand s-a nascut Raisa. Fetita fusese trimisa in Bucuresti de la Targoviste.

Acum, la Polizu nu se mai pune problema de sansa. Pentru cei mai fragili sunt zeci de statii, ventilatoare si patuturi cu senzori.

In numai cateva luni, rata de mortalitate la copiii nascuti la maternitatea Polizu a scazut de la 11% la 6%.

Progresul este uluitor si totul pleaca de la faptul ca echipa a avut cu ce sa lucreze. Orice s-ar intampla, trebuie sa poti interveni rapid. Oricine poate fi intr-o zi parintele care-si priveste copilul aflat in incubator.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial