28 martie 2024
VIDEO – ACUM: Percheziții la 19 adrese. Grup infracțional organizat, evaziune cu monede virtuale

VIDEO – ACUM: Percheziții la 19 adrese. Grup infracțional organizat, evaziune cu monede virtuale

PERCHEZIȚII DOMICILIARE LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ SI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT

În această dimineață, 6 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, dintre care 6 în județul Dâmbovița, 9 în municipiul București, unul în județul Ilfov și unul în județul Olt.

De asemenea, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și grup infracțional organizat, fapte prevazute de art. 9 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și art. 367 din Codul Penal.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2022, 19 persoane ar fi constituit sau aderat la un grup infracțional organizat. Acestea ar fi avut ca scop săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prin ascunderea sursei impozabile reprezentantă de venituri obținute din tranzacții cu monede virtuale. Prejudiciul în cauză este de 3.501.974 de lei.

La activitățile desfășurate participă luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial