29 martie 2024
Vestea de ultimă oră care NE DĂ FRISOANE! Vezi ce atenţionare au emis hidrologii!

Vestea de ultimă oră care NE DĂ FRISOANE! Vezi ce atenţionare au emis hidrologii!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a actualizat Atenționarea hidrologică emisă în data de 26 iunie 2013,ora 15.00, fenomenele vizate constând în scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, creșteri de debite pe unele râuri și cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE și ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Această atenționare este valabilă și pentru județul Dâmbovița (râurile Argeș și Ialomița), până în data de 27 iunie, ora 18.00.

Din datele centralizate, până în acest moment, în judeţul Dâmboviţa nu sunt probleme deosebite pe râurile care tranzitează judeţul nostru şi nici pe afluenţii acestora. SGA Dambovita efectueaza descărcarea controlată a lacului de acumulare Pucioasa pentru crearea unei rezerve de colectare a apei, rezultată din precipitaţiile ce pot cădea în perioada următoare, precum si acumularea in lacul Bolboci.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prefectul Victor Sanda, acţionează permanent pentru prevenirea situaţiilor cauzate de vremea nefavorabilă.

Inspectoratul Pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița a inștiințat Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zona vizată, care au obligația de a monitoriza cu atenție evoluția fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni operativ în cadrul producerii unor evenimente deosebite.

Informațiile privind situațiile de urgență apărute în urma fenomenelor meteorologice periculoase, sunt centralizate în cadrul Comandamentului Operațional pentru Situații de Urgență care funcționează la sediul Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Andreea Spiroiu- Biroul de presă al Instituției Prefectului

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice – I.S.U. „Basarab I”Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial