17 mai 2024

Veste de ULTIMĂ ORĂ despre șoseaua de centură a Târgoviștei!

cs„Drumul de Centură al municipiului Târgovişte este un proiect foarte important pentru noi. Acest proiect trebuia terminat în luna august 2012. Din păcate, nu s-a reuşit acest lucru.

Încă din luna octombrie 2011 echipa de implementare a proiectului a făcut o solicitare de reziliere a contractului cu cel care a adjudecat iniţial contractul de execuţie de lucrări.

Din păcate, această reziliere s-a produs 9 luni mai târziu. Cred că la momentul respectiv am pierdut timp preţios pentru a putea finaliza acest proiect.

În acest moment, sunt în măsură să spun că toate procedurile privind încheierea contractului de lucrări pentru proiectul «Modernizarea şi reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgovişte» au fost finalizate, suntem în faza de semnare a contractului.

Am solicitat deja constructorului ca săptămâna viitoare, marţi, să se prezinte în vederea semnării contractului şi pentru a ne pune la dispoziţie încă două documente, în forma autentică, care mai sunt necesare ca formalităţi pentru semnarea contractului.

Săptămâna viitoare cred că voi semna Ordinul de începere a lucrărilor. Am aprobat raportul final al procedurii care ne-a fost comunicat de Unitatea de Coordonare şi Verificare a Registrelor Publice din cadrul Ministerului Finanţelor.

A fost un raport fără observaţii, astfel încât avem întrunite toate condiţiile pentru semnarea contractului şi pentru a intra în forţă într-un proiect care este deosebit de important pentru municipiu.

Câştigătorul procedurii de achiziţie este asocierea dintre SC Good Prod SRL şi SK 13 Pastroy JSC, valoarea ofertei este 51.106.584,63 lei fără TVA, cu următorii subcontractanţi declaraţi: SC Consinit SRL pe lucrări de drumuri şi lucrări de apă-canal şi SC Drum Art SRL pe execuţia lucrărilor de poduri.

Având în vedere că Programul Operaţional Regional se finalizează la sfârşitul acestui an, va trebui să renegociem graficul de execuţie şi perioada contractuală, astfel încât să ne putem încadra în termenul prevăzut de Uniunea Europeană şi POR.

Este un termen foarte strâns, dar intenţionăm, cu ajutorul constructorului, să atingem undeva la 80% din proiect, pentru că în eventualitatea unei prelungiri a POR putem beneficia şi anul viitor, până la jumătatea anului, de cheltuieli eligibile.

Situaţia de la Târgovişte nu este singulară. O altă posibilitate ar fi ca acest proiect să fie fazat, în sensul să mergem pe POR-ul acesta şi să putem să beneficiem de continuarea proiectului pe POR 2014-2020”, a dat de veste primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial