10 mai 2024
Verificări pe şosele. Agenţii de la Rutieră au testat peste o sută de şoferi

Verificări pe şosele. Agenţii de la Rutieră au testat peste o sută de şoferi

Rezultatele acțiunilor desfășurate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

În cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 372 de persoane, controlate 250 de autovehicule și testați 102 conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 81.140 de lei, dintre care 149 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 57 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind instituite 21 de filtre pe raza întregului județ.

În urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 8 permise de conducere (două pentru depășirea regimului legal de viteză și unul pentru consumul de alcool) și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Precizăm că în acest sfârșit de săptămână, polițiștii vor fi prezenți la datorie, iar acțiunile vor fi intensificate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial