19 aprilie 2024
Urban Titu – Start perfect în cupă!

Urban Titu – Start perfect în cupă!

urbancupUrban Titu a început perfect noul an competiţional. Gruparea din sudul judeţului a reuşit calificarea în turul secund al Cupei României, după ce a învins Flacăra Moreni, cu scorul de 2-0.

În deplasarea de pe Valea Cricovului, divizionara C şi-a asigurat victoria încă din prima repriză, când nou-venitul Cârstea a „perforat” în două rânduri poarta apărată de Halcu. Cu o nouă conducere tehnică şi cu câteva achiziţii făcute la startul pregătirii de vară, Titu a arătat ca fiind o echipă schimbată mult la faţă.

În disputa cu divizionara D, fotbaliştii Urbanului au atins succesul numai după ce au respectat cu stricteţe indicaţiile oferite de Rică Neaga. În momentul când componenţii de pe „Orăşenesc” au aplicat în teren ce le-a sugerat tehnicianul piteştean, imediat au picat golurile în poarta adversă.

Astfel, dacă, prima reuşită al lui Cârstea a survenit în urma unei lovituri de pedeapsă, cea de-a doua a venit la capătul unei acţiuni de toată frumuseţea pornită de la Ivaşcu. De asemenea, la primul gol, trebuie remarcat şi faptul, că penalti-ul a fost obţinut de o altă achiziţie a verii, Rădescu, la capătul unui contact cu Mocanu şi o combinaţie de efect cu căpitanul Ivaşcu, în flancul stâng al terenului.

Tot în prima parte a jocului, Titu ar mai fi putut majora scorul, în minutul 44, când şutul lui Rădescu a fost deviat de apărarea morenară în corner. Cum elevii lui Neaga îşi asigurase calificarea încă din primele 45 de minute ale înfruntării, în a doua repriză, jocul acestora a scăzut în intensitate, lucru care a făcut ca jucătorii de la Flacăra să se apropie mai mult de buturile lui Gheţu.

Chiar dacă nu au avut câştig de cauză la poarta Urbanului, morenarii au echilibrat ostilităţile din teren, iar Iliescu, Palamariu şi L. Plăcintă au fost la un pas să reducă din handicap. Pe final de meci,

Titu a avut şansa de a urca scorul la unul de neprezentare, dar şuturile lui Petculescu şi A. Stan au ocolit spaţiul porţii morenare. La capătul disputei cu Flacăra s-a remarcat faptul că Titu a avut parte de un start perfect în cupă, Rică Neaga a început cu dreptul munca la Urban, iar echipa a fost susţinută de numeroşi fani în prima deplasare stagională.

 

 

Flacăra Moreni – Urban Titu   0-2 (0-2)

 

Marcator: Cârstea (11 – pen, 24).

 

Flacăra: Halcu – Mocanu, Acasandrei, Banu, Palamariu – Bucuroiu (46 Bergheaua), L. Plăcintă, M. Plăcintă (82 Pârvu) – Iliescu (69 Vişan), Cârnaru (77 Tronaru), A. Negrea. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

 

Urban: Gheţu – Pâslaru, Ştefănescu, Butoi, Mirescu – Penescu (63 T. Calofir), Ivaşcu (46 A. Stan) – Corbu (50 Petculescu), Cârstea, Rădescu – Neguţ (90 Dobre). Antrenor: Adrian Neaga.

 

Cartonaşe galbene: M. Plăcintă (51), Pârvu (84)/ Mirescu (43), Neguţ (45), Butoi (83).

Au arbitrat: Marius Naidin – Gheorghiţă Bălan, Andrei Ciuciu (toţi din Piteşti).

 

Declaraţii

 

Adrian Neaga: „Mă bucur că am început cu dreptul meciurile oficiale. Mulţumesc băieţilor că au dat dovadă de caracter după doar patru antrenamente efectuate. Ştiam că le va fi greu, dar le-am spus că dacă dacă vor juca la capacitate maximă în cele 90 de minute vom avea câştig de cauză. Cred că am fost echipa care a meritat să câştigăm. Prima repriză a fost destul de bună pentru noi, dar a fost păcat că nu am putut marca şi al treilea gol. De acum înainte vom intra într-un program de pregătire cu multe meciuri amicale. Mă bucur pentru Cârstea că a marcat două goluri şi a ajutat echipa să se califice mai departe. Am încredere în el că şi în meciurile următoare va fi om decisiv pentru echipa noastră. În cupă ne dorim să mergem cât mai sus, chiar dacă ştim că nu putem cuceri trofeul”.

Marian Cârstea: „Sunt foarte fericit că am reuşit să ne calificăm în următoarea fază a competiţiei. Este bine că echipa a câştigat la debut, iar eu că am reuşit să-mi trec în cont primele goluri pentru Urban. Sper ca şi în meciurile viitoare să fiu util echipei, aşa cum am făcut-o în acest joc. Nu mă aşteptam să marchez, dar în schimb, eram încrezător că putem obţine victoria. Flacăra a fost un adversar incomod pentru noi, care ne-a pus numeroase probleme pe durata jocului”

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial