20 aprilie 2024
Ion Constantin – ADIO, FCM Târgovişte!

Ion Constantin – ADIO, FCM Târgovişte!

❚ Locul său a fost luat de Gigi Manea, un localnic care a mai antrenat echipa din Şotânga în perioada comunistă ❚ Noul antrenor se va ocupa şi de grupele de juniori C şi D, după ce Costică a ales să se retragă cu totul din fotbal ❚ “Domnul respectiv este într-o stare gravă şi mi-a spus că nu se simte bine, însă eu cred că i-a venit rău de vreo săptămână”, a fost reacţia patronului Ghiorghi Zotic ❚ Jucătorii nu sunt deloc convinşi de retragerea lui Costică şi spun că nu este prima dată când anunţă că pleacă şi apoi revine la echipă

Ion Constantin nu mai este antrenorul lui FCM Târgovişte începând de ieri de dimineaţă. Tehnicianul dâmboviţean a decis să renunţe la banca tehnică a Municipalului din cauza unor probleme de sănătate, care i-au dat mari bătăi de cap în ultima perioadă.

După antrenamentul de dimineaţă, Costică a transmis conducerii clubului că renunţă la postura de antrenor, deoarece sănătatea este mai importantă decât toate. Din spusele tehnicianului, plecarea sa nu a avut nici cea mai mică legătură cu înfrângerea de la Reghin (0-1), din ultima rundă.

“Am renunţat la funcţia de antrenor din cauza problemelor de sănătate şi nu din alte motive. Luni de dimineaţă le-am spus tuturor din club că nu mai pot continua. Medicii mi-au transmis că sănătatea mea este şubredă şi mi-au recomndat să stau cel puţin trei luni departe de fotbal, pentru a scăpa de tensiuni şi de stres. Să înţeleagă toată lumea că plecarea mea nu a fost din cauza eşecului de la Reghin, acolo unde echipa a jucat destul de bine. Pentru început, decizia mea l-a lăsat fără cuvinte şi pe domnul Zotic, care iniţial a crezut că glumesc. Până la urmă, toţi au înţeles cerinţa mea, după care am plecat strângându-ne mâinile. Le-am urat băieţilor mult noroc şi să aibă parte numai de victorii”, ne-a declarat în exclusivitate Ion Constantin.

Ruptura de FCM îl face pe Costică să părăsească şi grupele de juniori ale divizionarei C dâmboviţene. În acest campionat, Costică înregistrase la FCM o victorie (1-0 cu Fortuna Brazi) şi două înfrângeri (0-1 cu Unirea Câmpina şi Avântul Reghin).

“Sper ca în locul meu să vină un antrenor adevărat şi nu vreunul adus de la barurile de prin Şotânga”, le-a transmis Costică jucătorilor.

A sperat degeaba, înlocuitorul său este chiar un localnic, Gigi Manea.

“Am adus un antrenor de lângă stadion”

Ghiorghi Zotic a confirmat despărţirea de Ion Constantin, anunţând şi noul antrenor al echipei, în persoana lui Gigi Manea, care a mai antrenat echipa din Şotânga în perioada comunistă.

“Domnul Constantin este într-o stare gravă, iar astăzi mi-a spus că i-a venit rău. Eu cred că i s-a făcut rău de vreo săptămână, dar a refuzat să ne spună. Domnul respectiv a vrut să întinerească total echipa, nu ştiu ce alte idei a mai avut, însă nu va mai antrena la noi nici măcar grupele de juniori. Am adus un antrenor de lângă stadion, pe domnul Manea, care se va ocupa atât de echipa de seniori, cât şi de cele de juniori, unde mai lucrează Ilie, de la Doiceşti”.

Finanţatorul de la Şotânga nu ştie dacă vor reveni la echipă jucătorii puşi pe linie moartă de Costică, mai precis Alexandru Filip şi Marius Zidăroiu, pentru că Beni Popescu s-a transferat deja la Flacăra Moreni. Dacă Zidăroiu este dorit de Doiceşti, Aninoasa şi Flacăra, Filip s-a prezentat la antrenamentul de ieri, doar că s-a pregătit separat.

“Ne-a mai ameninţat Costică cu plecarea de la echipă, dar până a doua zi s-a răzgândit. Nu ar fi de mirare să ne trezim cu el şi la antrenamentul de marţi, îi trece repede supărarea. Am văzut că lua nişte pastile, probabil o fi şi bolnav. Cât despre noul antrenor, habar nu avem cine este, ştim doar că locuieşte în Şotânga”, nu sunt deloc convinşi jucătorii de retragerea lui Constantin.

“E clar că nu înfrângerea de la Reghin a provocat plecarea lui Costică. Nu am jucat deloc rău, iar în prima repriză am fost mult mai buni decât adversarul. Spre final s-a resimţit oboseala unui drum de aproape opt ore, cu un microbuz de 22 de locuri. A fost cât pe ce să pierdem meciul prin neprezentare, ajungând la stadion la 16.20. Ne-am schimbat în autocar, din fugă, nu am mai făcut nici şedinţă tehnică, a fost circ”.

Ionuț Parghel |ionut.parghel@jurnaldedambovita.ro || Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial