19 aprilie 2024
Un tânăr din Albania, depistat ilegal în Dâmboviţa

Un tânăr din Albania, depistat ilegal în Dâmboviţa

STRĂIN DIN ALBANIA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un cetăţean străin din Albania, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 600 de lei, iar pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile.
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au desfăşurat, ieri, 25 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 24 de ani, din Albania, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 600 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.


Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial