9 mai 2024
Târgoviște – Condamnații pentru trafic și consum de droguri de mare risc, față în față cu elevii

Târgoviște – Condamnații pentru trafic și consum de droguri de mare risc, față în față cu elevii

fatainfataCOMUNICAT DE PRESĂ

Elevii din Târgovişte, beneficiari ai Proiectului „Dincolo de aparenţe”

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Dâmboviţa, în colaborare cu Penitenciarul Găeşti au organizat o întâlnire interactivă cu elevii unor unităţi şcolare din Târgovişte.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul Proiectului „Dincolo de Aparenţe”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu penitenciarele din judeţ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Persoane condamnate la executarea unor pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă şi trafic şi consum de droguri de mare risc le-au împărtăşit elevilor experienţele lor de viaţă, precum şi consecinţele faptelor săvârşite.

 

Scopul acţiunii a constat în informarea elevilor cu privire la situaţiile de risc care conduc la comiterea infracţiunilor cu violenţă, prin valorificarea potenţialului educativ şi a experienţelor de viaţă a persoanelor care execută pedepse privative de libertate.

 

Elevilor le-au fost prezentate drepturile şi obligaţiile copilului, dimensiunile infracţionalităţii în care sunt implicaţi minorii şi modalităţile de prevenire a victimizării, răspunderea penală a minorului, precum şi consecinţele traficului şi consumului ilicit de substanţe interzise şi a violenţei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial