24 aprilie 2024
Senatorul Dragoş Popescu critică “Legea care dă drumul la vânătoarea de păsări migratoare, fără să se mai respecte vreo cotă de vânătoare”

Senatorul Dragoş Popescu critică “Legea care dă drumul la vânătoarea de păsări migratoare, fără să se mai respecte vreo cotă de vânătoare”

“Ieri a trecut de votul Camerei Deputaților legea care dă drumul la vânătoarea de păsări migratoare fără să se mai respecte vreo cotă de vânătoare.

🦆Am tot scris pe tema asta și las link-uri la postări în comentarii. Ce presupun modificările aduse legii 407/2006 pentru populația de păsări din România?

💣Există riscul ca numărul de exemplare ce va fi vânat să fie peste limita acceptabilă de exploatare;

⚰️Renunțarea la cote va conduce la dispariția unor întregi specii;⚖Vânarea de păsări migratoare se va face fără a avea cote stabilite și fără a se cere alte avize, acorduri sau autorizări suplimentare.

🤔Soluția, clar nu este eliminarea cu totul a cotelor anuale de vânătoare, ci înlocuirea lor cu cote care au la bază studii și care nu vor conduce la decimarea unor întregi populații de păsări.

🦉Directiva 2009/147/CE privind conservarea păsărilor sălbatice prevede același lucru, ca aceste cote anuale de vânătoare să aibă la bază studii cu privire la impactul asupra populațiilor. ⚖️Cum se va termina tot acest proces? Previzibil, varianta actuală a legii ne va atrage cu siguranță a nouă procedură de infringement și pe acest subiect”, a precizat Dragoş Popescu, senator USR de Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial