2 mai 2024
Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Târgoviște, a condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice

Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Târgoviște, a condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice

Eveniment rutier în municipiul Târgoviște

La data de 13 martie a.c., în jurul orei 14:45, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au protocolat un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Târgoviște, ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice, iar, la intersecția Bd. Eroilor cu str. Aleea Sinaia, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula în fața acestuia.

Conducătorul auto, în urma testării cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.580 de lei, iar, ca măsură complementară, s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu număr de înmatriculare întrucât bărbatul nu deținea o asigurare obligatorie de răspundere civilă valabilă.

În cauză, polițiștii au întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial