18 mai 2024

Târgovişte – Două adolescente hoaţe au dat atacul într-un supermarket din Târgovişte!

hoata_magazinCercetate de poliţişti, după ce au sustras produse dintr-un supermarket

În ziua de 24 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de un bărbat, agent de pază al unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că două persoane au sustras bunuri din magazin.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că două tinere de 17 ani au trecut de casa de marcat având asupra lor mai multe produse cosmetice neachitate, în valoare de aproape 200 de lei.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celor două, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „furt”.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici o serie de măsuri de protecţie:

În magazinele cu autoservire, este necesar să amenajaţi un spaţiu cu rafturi pentru depozitarea bagajelor clienţilor, care vor fi supravegheate de un angajat.

Persoanele care „se plimbă” prin magazin în mod „dezinteresat” şi urmăresc doar vigilenţa celor care supraveghează trebuie să dea de gândit.

Acordaţi atenţie sporită persoanelor care pot ascunde sub vestimentaţie (geci, rochii foarte largi etc.) buzunare special confecţionate pentru a ascunde diverse produse.

În magazinele unde există raioane de îmbrăcăminte şi cabine de probă, personalul care supraveghează trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să nu permită accesul în cabina de probă decât cu un singur sortiment de îmbrăcăminte şi sub strictă supraveghere.

Raioanele cu articole de mare valoare precum bijuterii, aparatură electronică etc., trebuie amplasate cât mai departe de ieşirea din magazin, în expoziţii închise sau în spatele tejghelelor. Este indicat să protejaţi aceste produse cu senzori racordaţi la sistemul de alarmă.

Înainte de închiderea magazinului, controlaţi toate raioanele pentru a vă asigura că nu mai este nicio persoană înuntru.

La magazinele cu program non-stop, servirea pe timpul nopţii se va face printr-un geam special amenajat, nefiind permis sub nici o formă accesul clienţilor în magazin, mai ales atunci când este deservit de un singur vânzător.

Nu păstraţi sume mari de bani în casele de marcat şi nu oferiţi informaţii referitoare la paza societăţii unor persoane necunoscute.

Este recomandat să montaţi un sistem de supraveghere video în magazin şi să amplasaţi, în special în locurile cu risc ridicat, plăcuţe cu mesaje de avertizare prin care se informează publicul cu privire la existenţa unui sistem de monitorizare şi supraveghere.

Magazinele trebuie să fie prevăzute cu sisteme de alarmă, să aibă închizători sigure şi grilaje, conform prevederilor Legii nr. 333/2003.

În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei astfel de infracţiuni, anunţaţi de îndată POLIŢIA, apelând gratuit 112 !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial