2 mai 2024
Turişti ÎNZĂPEZIŢI în Platoul Montan Bucegi! Jandarmii, chemaţi în misiune

Turişti ÎNZĂPEZIŢI în Platoul Montan Bucegi! Jandarmii, chemaţi în misiune

Şase turişti care se aflau în dificultate în Platoul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani.

În urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona Orzea, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DJ 714, spre localitatea Moroeni s-au abătut de la traseul principal, pe un drum forestier şi au rămas înzăpeziţi, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea, din cauza căderilor abundente de zăpadă.

În urma intervenţiei jandarmilor montani cei 6 turişti au fost sprijiniţi să deblocheze autovehiculul din zăpadă pentru a putea să ajungă în siguranţă la Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol. ***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

Patru jandarmi din cadrul Postului Montan Peştera al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa vor contribui alături de celelalte autorităţi la buna desfăşurare a Festivalului Olimpic al Tineretului European-(F.O.T.E. 2013).

În perioada 17-22 februarie a.c., echipajul de jandarmerie va desfăşura misiuni specifice de ordine publică în staţiunea turistică Poiana Braşov în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, eveniment ce se va desfăşura pe raza mai multor localităţi din judeţul Braşov.

Informaţii de background:

– FOTE este o competiţie multisport destinată sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 de ţări europene. Aparţine Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi se află sub egida Comitetului Internaţional Olimpic (CIO);

– FOTE se organizează în fiecare an impar, iar fiecare an de organizare conţine o ediţie de iarnă şi una de vară. Prima ediţie de vară a avut loc în 1991 şi prima ediţie de iarnă în 1993.

Ediţia de iarnă 2013 a fost încredinţată spre organizare României, iar Oraşul Gazdă este Braşov. Este cea de-a 11’a editie de iarnă;

– Ceremonia de Deschidere a FOTE Braşov 2013 va avea loc în ziua de 17 februarie 2013, pe Stadionul Olimpic din Braşov, iar Ceremonia de Închidere în 22 februarie în Poiana Braşov. Satul Sportivilor va fi organizat în Poiana Braşov, unde se află şi cartierul general al Comitetului de Organizare (CO) FOTE Braşov 2013 (sursa: http://eyowf2013.ro).

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

Trei bărbaţi care au sustras conducă metalică de pe raza comunei Valea Mare au fost depistaţi de jandarmii dâmboviţeni.

Sâmbătă, 9 februarie a.c., un echipaj din cadrul Jandarmeriei Dâmboviţa care acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pe raza comuniei Valea Mare, a depistat în zona împădurită a localităţii Saru, la aproximativ 300 metri de o sondă, mai multe persoane care au sustras conductă metalică aparţinând unei societăţi comerciale.

În urma aplicării măsurilor legale şi a verificărilor efectuate de către cadrele de jandarmerie s-a stabilit că N. Andrei în vârstă de 24 ani, P. Constantin în vârstă de 34 ani şi A. Alexandru în vârstă de 45 ani au scos la suprafaţă un segment dintr-un tronson de conductă, în lungime totală de aproximativ 25 metri, pe care l-au tăiat în 11 bucăţi folosind pânze de bomfaier. Bărbaţii intenţionau să transporte materialul feros, cu ajutorul unui autoturism la un centru de colectare a materialelor feroase.

*** Jandarmii au întocmit persoanelor în cauză actele de constatare, acestea fiind susceptibile de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, actele fiind înaintate structurilor abilitate pentru finalizarea cercetărilor.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial