5 mai 2024
Ce-au mai prins poliţiştii dâmboviţeni: găinari, beţivi şi BEŢIVE, dar şi scuterişti amărâţi…

Ce-au mai prins poliţiştii dâmboviţeni: găinari, beţivi şi BEŢIVE, dar şi scuterişti amărâţi…

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Conţeşti au identificat cu operativitate autorul în cazul unui furt de păsări din gospodărie

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Conţeşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către numitul N.G., de 62 de ani, din localitate, că numitei I.L., de 86 de ani i-au fost sustrase mai multe găini din gospodărie.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, în urma activităţilor de verificare fiind identificat autorul, în persoana numitului S.F., de 24 de ani, din localitate, pe numele căruia au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt .

În sarciana acestuia s-a reţinut comiterea infracţiunii de furt calificat după ce în noaptea de 08/09 februarie a pătruns în curtea numitei I.L., pe poarta de acces, lăsată neasigurată, de unde a sustras 12 găini.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Agenţii economici din comunele Slobozia Moară şi Brezoaele, în atenţia poliţiştilor !

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au organizat şi executat pe raza comunelor Slobozia Moară şi Brezoaele, o acţiune pentru combaterea actelor ilegale comise cu ocazia comercializării de ţigarete şi meterial lemnos.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii au verificat 9 agenţi economici, fiind aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7000 de lei.

Totodată, politiştii au ridicat în vederea confiscării 249 pachete ţigarete în valoare de 3300 lei, oferite spre vânzare pentru care nu erau deţinute documente legale de provenienţă şi 5 mc lemn de foc în valoare de 1000 lei.

PRINS ÎN FLAGRANT DE POLIŢIŞTI, ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ SUSTRAGĂ MATERIAL FEROS !

Bărbatul este cercetat de poliţişti pentru distrugere şi tentative de furt după ce a fost depistat de poliţişti în timp ce spărgea un pod din beton, pentru a sustrage fierul

În jurul orelor 10:43, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Conţeşti, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza de competenţă l-au surprins în flagrant pe numitul M.C., de 58 de ani, din localitate, în timp ce spărgea un pod din beton care face accesul într-o societate comercială, pentru a sustrage fierul.

Pe nuemele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi tentativă de furt, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

PERMISUL DE CONDUCERE, OBLIGATORIU PENTRU CONDUCĂTORII DE MOPEDE!

Conducători de mopede, depistaţi de poliţişti fără permise de conducere!

Poliţiştii rutieri i-au depistat pe numiţii S.G., de 39 de ani, din comuna Brezoaele şi S.M., de 44 de ani., din comuna Târgşorul vechi, judeţul Prahova, în timp ce conduceau mopede, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluţie legală prin Parchet.

Poliţia rutieră dâmboviţeană vă informează:

În Monitorul Oficial al României, nr. 760 din 12 noiembrie 2012, a fost publicată Legea nr. 203 din 09.11.2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care, începând cu data de 19.01.2013, pentru a conduce un moped pe drumurile publice este necesară deţinerea unui permis de conducere.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM.

Potrivit articolului 6 din Noul Cod Rutier, autovehiculul este considerat ca fiind orice vehicul echipat, prin construcţie, cu un motor cu propulsie, în scopul deplasării pe drum. Mopedele, troleibuzele si tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule.

ACŢIUNI PENTRU COMBATEREA SUSTRAGERILOR DE MATERIAL LEMNOS!

Poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale şi au întocmit dosare penale, persoanelor depistate în timp ce transportau material lemnos fără documente de provenienţă şi transport

În urma unor acţiuni organizate de poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare, în vederea prevenirii şi combaterii sustragerilor şi tăierilor ilegale de material lemnos, au fost depistaţi în flagrant numiţii S.A şi S.I., ambii din comuna Crângurile, după ce au tăiat 10 arbori esenţă salcâm pe care ulterior i-au încărcat într-un atelaj hipo.

În cauză s-a întocmit dosar panel pentru săvârşirea infracţiunilor prev. Şi ped. De art 108, alin. 1, lit. a) şi art. 110, alin. 1, lit a) din Legea nr. 46/2008.

O acţiune similară au desfăşurat poliţiştii din cadrul Posturilor de poliţie Şotânga şi Doiceşti, fiind depistat numitul S.S., din comuna Şotânga, în timp ce transporta cu un atelajel hipo material lemnos, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Bărbatul a fost sancţionat de poliţişti în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

5 CONDUCĂTORI AUTO, DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTII RUTIERI SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE SAU FĂRĂ PERMISE DE CONDUCERE

În acest week-end, poliţiştii rutieri au avut o prezenţă activă în stradă, acţionând pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere dar şi pentru depistarea conducătorilor auto, aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu această ocazie, în urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au depistat 5 persoane, dinre care trei bărbaţi şi două femei, care conduceau fie sub influenţa băuturilor alcoolice (0,45 – 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat), fie autoturisme neînmatriculate, fie fără a poseda permise de conducere.

Astfel, sambata, 09 februarie 2013, în jurul orelor 02:00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de numita B.F., de 20 de ani, din comuna Braniştea, a cărui autorizaţie de circulaţie expirase.

Totodată, a fost depistată în trafic numita V.A., de 20 de ani, din comuna Gura Şuţii, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Târgovişte, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat şi conducere fără permis (art. 85 alin. 1 şi art. 86 alin. 1 din OUG 195/2002).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial