28 martie 2024
Două turiste au apelat de urgenţă la ajutorul jandarmilor montani din Dâmboviţa!

Două turiste au apelat de urgenţă la ajutorul jandarmilor montani din Dâmboviţa!

turisteDouă turiste, aflate în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijinite de jandarmii montani.

În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga, au intervenit pe traseul montan Bolboci-Scropoasa din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cele două turiste, una din municipiul București şi cealaltă din localitatea Vălenii de Munte, județul Prahova au plecat de la locul de cazare, într-o drumeție pe traseul montan Bolboci-Scropoasa și intenționau să ajungă la o cabană din zona respectivă. La un moment dat, acestea s-au abătut de la traseul practicat şi nu au mai putut continua deplasarea, din cauza epuizării fizice și a condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie și ceață).

În urma acțiunii jandarmilor montani, cele două tinere au fost îndrumate să ajungă în apropierea hidrocentralei Dobrești, de unde au fost recuperate și conduse în siguranță până la locul de cazare din zona Bolboci, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial