25 aprilie 2024
Trei turiști au ignorat avertizarea de vreme rea și s-au aventurat pe munte. Au cerut ajutorul salvamontiștilor

Trei turiști au ignorat avertizarea de vreme rea și s-au aventurat pe munte. Au cerut ajutorul salvamontiștilor

Actiune de salvare incheiata cu succes de Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita.

In urma unui apel telefonic primit de la dispeceratul 112, in jurul orei 17:00, am fost anuntati ca in zona superioara a Canionului Horoabelor se afla trei persoane aflate in dificultatea de a se deplasa din cauza plafonului de nori, a precipitatiilor si a descarcarilor electrice.

Acestia au mers pe un traseu nemarcat, au ignorat avertizarea meteorologica, iar cand situatia s-a inrautatit au intrat in panica.

O echipa a plecat in cautarea persoanelor in cauza, acestea fiind gasite la o ora de la primirea apelului si transportate mecanizat cu utv-ul din dotare la Baza Pestera.

Pe aceasta cale vrem sa tragem un semnal de alarma tuturor turistilor care vin in zona montana a judetului Dambovita si nu numai, ca este obligatoriu:- sa fie echipati corespunzator traseului pe care vor sa il parcurga- sa se informeze asupra conditiilor meteo si avertizarilor meteorologice – sa nu abordeze rute nemarcate – sa foloseasca doar harti sau aplicatii special concepute pentru traseele montane

Pentru siguranta dumneavostra pe munte si pentru informatii utile, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita va sta la dispozitie oricand la numarul de telefon: 0726686685

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial