29 martie 2024
Trafic cu droguri de mare risc!

Trafic cu droguri de mare risc!

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE DROGURI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic internațional de droguri de risc. Din cercetări a reieșit că, în perioada 5 – 10 iunie 2021, ar fi fost introdus în România, prin intermediul unei firme de transport, pe ruta Spania – România, un colet, având o greutate de 10 kilograme, în interiorul căruia ar fi fost disimulate 6 pachete, care ar fi conținut 2.728,3 grame de cannabis, droguri de risc, care urmau a fi comercializate în municipiul București, către consumatori de astfel de substanțe.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, aproximativ 145,22 de grame de cannabis și 352,04 grame de alpha – PHP, drog de mare risc. Cercetările sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc și mare risc.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița vor fi conduse, în vederea audierii, 2 persoane, despre care există bănuiala că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, precum și al jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa – IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial