25 aprilie 2024
VIDEO – Atenţie cui schimbaţi bani! Mai multe vânzătoare au căzut pradă unui individ prin “Metoda Şmen”

VIDEO – Atenţie cui schimbaţi bani! Mai multe vânzătoare au căzut pradă unui individ prin “Metoda Şmen”

Atenție când cineva vă cere să-i schimbați bani în bancnote mai mici! Mai multe vânzătoare din țară au fost păcălite de un individ din Capitală prin această metodă numită „șmen”.

Printre ultimele victime se află și o femeie din Bușteni, care lucrează într-un mic magazin din centrul orașului.

Vânzătoarea l-a reclamat la poliție, însă l-a iertat după ce escrocul a apelat la mediere și i-a dat o sumă mare de bani ca prejudiciu moral.

Ștefania Georgiana Sora – colega vânzătoarei păgubite: „A scos banii și i-a dat banii. El i-a dat bancnota înapoi și i-a spus că nu mai vrea țigările pe care le-a luat, să îi dea înapoi bancnota de 500 de lei și când i-a dat, i-a dat mai puțini bani, 450 de lei.”

Bărbatul își alegea mereu un alt județ din țară și căuta să înșele prin metoda șmen în special vânzătoarele din micile magazine. Întotdeauna folosea o bancnotă de 500 de lei și le spunea că vrea să cumpere ceva, apoi returna produsul și cerea banii dați, oprindu-și din restul primit o parte din sumă. Așa a procedat și într-un butic din centrul orașului Bușteni.

Ștefania Georgiana Sora – colega vânzătoarei păgubite: „A venit un individ să îi schimbe o bancnotă de 500 de lei, ea i-a schimbat, între timp i-a cerut din nou bancnota, ea i-a dat banii pe care i-a dat, iar apoi seara la fondul de casă, când și-a făcut socoteala, a sesizat să îi lipseau”.

Văzătoarea a reclamat totul la poliție. Agenții au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere ale magazinului și de pe cele stradale și așa au reușit să îi dea de urmă individului. Acesta a fost cercetat penal pentru înșelăciune, însă victima a decis să își retragă ulterior plângerea.

În cele din urmă, vânzătoarea l-a iertat pe individ după ce acesta i-a restituit suma furată și în plus 5.000 de lei, prejudiciu moral.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial