4 mai 2024
47 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, în numai două zile

47 de şoferi au rămas fără permisul de conducere, în numai două zile

În weekend, polițiștii din Dâmbovița au aplicat 670 de sancțiuni contravenționale, au reținut 47 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare. De asemenea, au constatat 44 de infracțiuni.

În perioada 5-6februarie a.c., 347 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu efective de jandarmi, au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe parcursul celor două zile, polițiștii au intervenit la 60 de evenimente, dintre care 42 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate 44 de infracțiuni, din care 27 contra persoanei și 11 contra patrimoniului.

Totodată, polițiștii au aplicat 670 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 184.925 de lei, au reținut 47 de permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, au fost legitimate 6.712 persoane, verificate 200 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 190 de restaurante/terase/fastfood-uri.

Activitățile desfășurate au vizat și verificarea modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară în mijloacele de transport de persoane, fiind controlate 554 de astfel de vehicule.

Totodată, polițiștii au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale unor persoane pe care le-au depistat în timp ce nu respectau reglementările privind portul măștii de protecție.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele unei femei, de 57 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de zădărnicerea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din Codul Penal.

Exemple:

Doi bărbați sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au avut alcoolemii cu valori cuprinse între 0,57 și 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, unul dintre ei nu deținea permis de conducere.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 10 Poliție Rurală Petrești au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Corbii Mari pe care l-au surprins în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial