29 martie 2024
Târgovişte – Ca la noi, LA NIMENI! Salariul merge, iar jucătoarele fac tuşa!

Târgovişte – Ca la noi, LA NIMENI! Salariul merge, iar jucătoarele fac tuşa!

A trecut mai bine de o lună de la transferurile lui Chrissy Givens şi Cristina Ciocan la Arad, iar scandalul provocat continuă cu o intensitate şi mai mare. Chiar dacă au revenit la Târgovişte şi chiar dacă au expirat respectivele „împrumuturi”, cele două nu au putut juca nici măcar sâmbătă, la Satu Mare, chit că au făcut deplasarea cu avionul alături de echipă. Cea care le-a blocat acest drept a fost chiar Carmen Tocală, preşedintele FRB, care aşteaptă o decizie din partea FIBA cu privire la statutul celor două. La sesizarea celor de la Satu Mare, forul internaţional şi-a trimis un reprezentant la Bucureşti pentru a verifica situaţia contractuală a jucătoarelor, transferate de la Târgovişte la Arad pentru a putea fi folosite în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, unde ICIM a dat piept în finală cu o altă echipă românească (Satu Mare). Cum evenimentele au luat o turnură periculoasă, se aude că Tocală nu a mai vrut complicaţii şi le-a interzis celor două jucătoare să evolueze sâmbătă, chit că aveau tot dreptul să o facă. Situaţia s-a complicat aşa de tare, încât ne putem aştepta la orice, chiar şi la o eventuală sancţiune financiară aplicată de forul european.

Până și omul federației se dă la…președintele Carmen Tocală

Dacă până acum oficialii de la Satu Mare şi apoi cei de la Arad au lovit în conducerea federală, a venit rândul celor de la Târgovişte să arate cu degetul către preşedintele Carmen Tocală. A făcut-o chiar Florin Nini, printre altele şi preşedintele Colegiului de Antrenori din cadrul FRB, prin intermediul site-ului totalbaschet.ro. „Nu ne explicăm nici acum de ce nu au putut juca Givens şi Ciocan, pentru că nu există un punct de vedere clar, negru pe alb, conform unui regulament sau al unui articol din regulament. Noi ştiam că odată cu împlinirea celor 30 de zile, Givens şi Ciocan trebuia să revină alături de noi şi să aibă drept de joc. În ultima clipă s-a luat decizia ca ele să nu joace la Satu Mare şi vă daţi seama că nu ne-a picat deloc bine. Sunt lucruri pe care managementul nostru va trebui să le rezolve”.

Tocală a reușit să enerveze pe toată lumea

Cu toate că încearcă să se spele pe mâini şi să arunce pisica moartă în curtea celor de la FIBA, Carmen Tocală lasă impresia că mai rău încurcă lucrurile decât să le lămurească. „Atât Satu Mare, cât şi Târgovişte spun că se raportează la regulamentul federaţiei, însă este eronat. Competiţia în care cele două au jucat este a forului internaţional şi nu a federaţiei, iar în acest caz respectăm decizia FIBA şi regulile UE. FIBA spune că jucătoarele trebuiau să figureze pe tabelul echipelor din campionatul naţional, pentru a fi eligibile în jocurile internaţionale. Noi am solicitat intervenţia FIBA, am trimis contractele şi absolut toate detaliile. Oricum, meciul dintre Satu Mare şi Târgovişte a fost supervizat de FIBA. Nu mi se pare normal să decidem noi, fiind vorba de o competiţie FIBA şi aşteptăm o adresă de la acolo, cum că ele pot fi transferate la echipa din Târgvişte. L-am rugat pe domnul Zanolin (reprezentul FIBA) să grăbim puţin lucrurile, pentru că jucătoarele nu pot să stea atât pe tuşă, pentru că nu e vina lor. Până la urmă în joc este şi imaginea cluburilor din România şi eu cel puţin am obligaţia să îndrept imaginea internaţională, pentru că acolo au activitate”, a dezvoltat preşedintele federaţiei pentru acelaşi site, fără a oferi răspunsuri concrete.

Cică FRB ar trebui să ia o decizie și nu FIBA

Situaţia este de-a dreptul încâlcită, de vreme ce Liga Europei Centrale nu ar fi o competiţie sub tutela FIBA, ci doar una recunoscută de forul internaţional. Sursele respectivului site susţin că sportivele nu primesc o legitimaţie din partea FIBA pentru a evolua în respectiva competiţie, ci se prezintă cu tabelul echipei, care este eliberat de FRB şi conţine ştampila forului românesc. În concluzie, FIBA nu poate lua o decizie în acest sens, putând eventual să recomande o rezolvare a situaţiei. Dacă este aşa, chiar că e de neînţeles poziţia lui Tocală, ambiguă în declaraţii pe tot parcul acestui scandal, în care a reuşit să enerveze pe toată lumea.

Salariul merge, iar jucătoarele fac tușa

Cu siguranţă cea mai afectată de toată această nebunie este CSM Târgovişte, care nu s-a putut folosi de cele mai bune jucătoare în ultima perioadă, când a pierdut acasă cu Arad şi a câştigat norocos la Satu Mare, în ultimele secunde. Sursele noastre susţin că Givens şi Ciocan nu vor fi lăsate să joace nici în partida amânată cu Alexandria, fiind tare curioşi să vedem dacă vor fi pe parchet şi mâine, în meciul cu Universitatea Cluj. În acest context, bârfele curg în cascadă şi se prefigurează tot felul de scenarii, însă noi ne păstrăm în raza obiectivităţii şi aşteptăm o rezolvare a acestei mascarade. Timpul trece, salariul merge, jucătoarele fac tuşa, iar conducătorii îşi rod unghiile de ciudă. De câteva zile tot încercăm să dăm de managerul C. Iugulescu, însă este iarăşi de negăsit, atât pe telefonul mobil, cât şi la club sau la şcoală. Oricum nu ne-a justificat cum a cheltuit anul trecut mai bine de 20 de miliarde de lei vechi din banii publici. Un mizilic, ţinând cont de limuzinele cu care am auzit că se plimbă şi de sejururile exotice pe care a ajuns să şi le permită. Până acum „guralivi”, cei care administrează site-ul echipei de baschet sunt cam „discreţi” cu răspunsurile legate de interzicerea celor două de a juca la Arad.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial