25 aprilie 2024
Şotânga – Retrogradare RUŞINOASĂ, dar eroi şi aroganţi!

Şotânga – Retrogradare RUŞINOASĂ, dar eroi şi aroganţi!

❚ După ce au trecut razant pe lângă o retrogradare ruşinoasă în judeţ, oficialii de la Şotânga se cred deja eroi, redevenind aroganţi ❚ Obiceiul de a folosi jucători pe fals s-a repetat şi la meciul de duminică al echipei satelit, cu Voinţa Tătărani, nereguli pe care AJF Dâmboviţa se face că nu le vede

„E supărare mare pe aici, Măciuca nu se dă la o parte, trage pentru Oltchim”, ne şopteşte un apropiat al echipei de la Şotânga. Ar fi o treabă ca FCM să piardă cu Damila şi să depindă de ultimul meci, unde e posibil orice. Apare şi Zotic, adică finanţatorul, abia merge, se vede că e supărat. Meciul se joacă, iar oaspeţii nu se predau.Nu par foarte atraşi de victorie şi egalul e perfect, sunt promovaţi. Începe şi ploaia, iar fotbalul se îneacă în apă, abia dacă mai sare mingea. Crainicul anunţă că Metaloglobus conduce cu 3-0 pe Motru, adică Măciuca este promovată şi la înfrângere.

„Uite cum îşi fac semne între ei. Tot nu le dă meciul la ai noştri, le e frică să nu ia ţeapă. Lincar nu prea vrea, e ardelean încăpăţânat, dar o pot face alţii”. Până la urmă se termină egal, Măciuca e promovată, iar cei de la FCM pun mâna pe telefoane. „Am scăpat şefu, a făcut Prometeu egal, am scăpat”, se bucură Constantin ca un copil, mai să-l ia în braţe pe patron.

Zotic nu e la fel de impresionat, s-a consumat mult la meci, parcă era un leu în cuşcă. „Dă-i şut. Dă-o lungă. Spune-i, bă, Dragnea, lui tovarăşul arbitru, că eşti poliţist, mai are curaj să îţi dea galben”, a strigat de câteva ori, fără să mai ţină cont de ploaia care îl lovea fără milă. Probabil a apreciat şi Crăciunescu gestul celor de la FCM de a nu semna pentru demiterea lui din fruntea CCA, dovadă că arbitrajul nu şi-a mai făcut de cap.

Iar se vrea promovarea la Șotânga!

La vestiare e nebunie mare, oaspeţii cântă, se bucură, vor juca în Liga a II-a. „Nu vă duceţi la ei, lăsaţi-i să ţipe până le vine rău”, le strigă Zotic fotbaliştilor săi. Anghelinu ţopăie şi el într-un colţ, cu telefonul la ureche. Se descarcă în ziarul de casă al clubului, vede peste tot duşmani, conspiraţii, bate apropouri şi avertizează că are multe „restanţe” de plătit. Evident că noi suntem ţinta, iar ei sunt eroii, au scăpat de judeţ, mare performanţă! Titu s-a bătut la titlu în Liga a III-a, adică o echipă amărâtă, care mai avea puţin şi promova.

Deja se fac calcule pentru la anul, echipa va fi transferată în Seria a 3-a, se va bate pentru promovare, se vorbeşte despre Chindia, Crăciunescu, Gică Popescu, e delir la Şotânga. Nu s-a terminat însă cazul cu mielul şi plicul, dar nu mai contează, echipa s-a salvat. Târâş, pe burtă, în genunchi, FCM a ajuns la liman, rămâne în Liga a III-a.

Tudor și cu Severin, au făcut totul un chin!

Au urmat declaraţii euforice, petreceri cu porci tăiaţi, dar şi un alt circ cu jucători pe fals. La meciul echipei satelit cu Tătărani a intrat pe teren cine a avut chef de pe lista de 15, le-a mai apărut şi numele în ziar. Nici că le-a păsat celor de la FCM că au fost descoperiţi miercuri cu cinci fotbalişti pe fals într-un meci de la Răzvad, pentru ei nu contează că se fac de râs. Duminică au fost pe teren poate şi mai mulţi „vopsiţi”, dar AJF Tudor SRL nu vede nimic, nu aude nimic, doar Anghelinu e secretar aici. Unii se mai şi laudă că au rezultate, că fac treabă, dar nu e aşa, ei doar păcălesc fotbalul.

Personal, mă bucur că echipa nu a retrogradat în judeţ, însă nu pot fi niciodată de partea unora care încalcă regulile, folosindu-se în mod repetat de jucători pe fals. A plătit vreodată FCM pentru asta? Nu, pentru că Anghelinu e omul lui Tudor şi pentru că Tudor nu-l mai poate controla. La AJF trebuie să se schimbe ceva, adică tot. De la preşedinte şi comisii, până la observatori şi arbitri corupţi. Ăsta nu se mai numeşte fotbal, e o hazna şi pute rău!

P.S. Unul dintre arbitrii care a sesizat CCD că o echipă a folosit un jucător atât la meciul de juniori, cât şi la cel de seniori Lucieni, Gheorghe Bălăşoiu, va proceda cu siguranţă la fel şi în cazul neregulilor consumate la partida dintre FCM IV Târgovişte şi Tătărani. Pentru a-i veni în ajutor, îi punem la dispoziţie tabelul jucătorilor care nu pot evolua pentru echipa din Onoare a grupării de la Şotânga (Zegheru, Pahonţu, Penescu, Petculescu, A. Mihai, Gâldău, Boroş, Al. Filip, R. Filip, Tănase, Popescu, Cernea, B. Matei, Leţu şi Iliescu).

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial