9 mai 2024
Târgovişte – 77 de sancţiuni: Maşini cu defecţiuni, şoferi fără centură şi vitezomani

Târgovişte – 77 de sancţiuni: Maşini cu defecţiuni, şoferi fără centură şi vitezomani

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri, în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Registrului Auto Român-Filiala Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte o acţiune pe linia identificării persoanelor care conduc autovehicule ce nu mai corespund din punct de vedere tehnic şi care constituie un pericol pentru siguranţa rutieră, ocazie cu care au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 pentru defecţiuni tehnice, 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă şi 17 pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la peste 12000 de lei.

În cadrul acţiunii, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii rutieri au retras 9 certificate de înmatriculare.

Acţiunea este parte integrantă în cadrul campaniei naţionale „ Alege Viaţa”, înscriindu-se în calendarul activităţilor TISPOL.

La nivel naţional, începând cu data de 1 septembrie a.c., se desfăşoară o amplă acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Controalele efectuate au vizat atât producătorii precum şi cei care vând produsul finit către populaţie.

În perioada 05-11 octombrie a.c., 62 de polițiști, dintre care 26 specializaţi în investigarea fraudelor, 21 de ordine publică, 11 de la rutieră şi 4 din cadrul structurilor de poliţie transporturi, au efectuat 109 controale în domeniul transportului, producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Controalele au vizat 23 de societăți comerciale, 13 persoane fizice, fiind verificate și peste 70 de mijloace de transport.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 39.200 de lei.

Ca și măsură complementară, au fost ridicate în vederea confiscării peste 7600 de kilograme de produse cerealiere şi derivate şi 1650 de pâini.

Totodată, în urma verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au stabilit că administratorul acesteia a înregistrat în contabilitate facturi de achiziţie produse cerealiere (grâu) care nu au avut la bază operaţiuni reale, prejudiciind bugetul general consolidat de stat cu aproximativ 144 756 de lei.

Administratorul societăţii este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art.9 lit. c din Legea 241/2005.

În perioada 12-13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa au desfăşurat activităţi necesare asigurării şi menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică, pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, din care 71 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie conform OUG 195/2002, 11 la Legea 12/1990, 16 potrivit Legii 61/19990 şi 3 la Legea 171/2010.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgovişte au depistat un tânăr, de 26 de ani, din comuna Stoeneşti, jud. Argeş, în timp ce transporta cu un autocamion, cantitatea de 17.251 mc material lemnos, de esenţă fag, având documentele de provenienţă întocmite necorespunzător.

Totodată, conducătorul autocamionului nu a putut face dovada verificării tahografului montat pe autovehicul, conform prevederilor legale.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a tânărului, conform Legii 171/2010 şi OG 37/2007, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma unui control efectuat la o societate comercială, având un punct de lucru situat în oraşul Pucioasa, poliţiştii au stabilit că administratorul acesteia, un tânăr de 28 de ani, difuzează publicului opere muzicale purtătoare de drepturi conexe, fiind folosite, în acest scop, mai multe cd-uri piratate.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped de art. 139 ind 6 alin.2 şi art. 140 alin.1 lit c din Legea 8/1996.

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase l-au depistat pe numitul R.M., de 23 de ani, din comuna Corbii Mari, în timp ce deţinea, fără drept, la domiciliu o armă de tir, cu aer comprimat.

Tânărul este cercetat pentru nerespectarea prevederilor Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

Un bărbat este cercetat pentru comiterea de infracţiuni la regimul silvic

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Nucet au fost sesizaţi de numitul N.S., de 75 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au tăiat şi sustras material lemnos din pădure.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat suspectul, în persoana numitului E.G, de 55 de ani, din aceeaşi localitate, la domiciliul acestuia fiind depistată cantitatea de 10,5 mc material lemos.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale sub aspectul comiterii infracţiunilor prev. şi ped de art. 108 alin 1 şi art 110 alin 1 din legea 46/2008, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial