1 mai 2024

Un dâmboviţean, urmărit internaţional pentru falsificare de carduri, înşelăciune şi apartenență la o organizație criminală!

Razie-politia-rutieraMANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI

Poliţiştii specializați în investigații criminale au depistat un bărbat, urmărit la nivel internațional, pentru comiterea de infracţiuni pe teritoriul Spaniei

Poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat de 38 de ani, din Sălcuța, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de falsificare de carduri, înșelăciune și apartenență la o organizație criminală.

În urma prezentării Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, faţă de cel în cauză a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Până la îndeplinirea procedurilor de extrădare, bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Pitești pe numele unui tânăr de 22 de ani, din localitate.

Cel în cauză a fost condamnat la executarea unei pedespse privative de libertate pentru o perioadă de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Cel în cauză a fost încarcerat în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.

Cercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri din Găești au oprit pentru control, pe raza localității Hulubești, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, un bărbat de 48 de ani este cercetat de polițiștii din Mătăsaru după ce a fost depistat conducând un ansamblu de vehicule neînregistrate în circulație, potrivit legii.

Alte două persoane au fost surprinse conducând autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

Acțiune a polițiștilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în colaborare cu reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgoviște, au acționat pentru identificarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru prevenirea actelor de comerț stradal.

Astfel, au fost controlate 29 de obiective economice și au fost verificate 48 de autovehicule și 79 de persoane.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 40 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 13 au fost pentru desfășurarea de acte de comerț stradal, două pentru nereguli privind viabilitatea drumurilor, restul fiind pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire și a fost retras un certificat de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial