21 mai 2024

Târgovişte şi Găeşti – Cercetaţi pentru infracţiuni pe drumurile publice!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieDoi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Cojasca.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

De asemenea, pe raza oraşului Găeşti, poliţiştii au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost condus la o unitate spitalicească, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

www.mariusbuga.ro_images_mpolAcţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au continuat acţiunile pe linia menţinerii şi asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Astfel, au fost verificaţi 52 de agenţi economici şi 766 de mijloace de transport.

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 576 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală se ridică la100535 lei şi au constatat 17   infracţiuni, din care 5 la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. 

Din numărul total al amenzilor, 76 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 9 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 480 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la 605 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial