1 mai 2024

Şoferii microbuzelor şcolare sunt inconştienţi?! Elevi în pericol, pe ruta Titu – Odobeşti!

sock.ro_images_microbuz_scoalalovitAutovehiculele destinate transportului şcolar, verificate de poliţiştii dâmboviţeni

La nivelul judeţului Dâmboviţa, poliţiştii rutieri au desfăşurat pe parcursul săptămânii trecute acţiuni pe linia reducerii numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, verificând totodată, respectarea destinaţiei exclusive a acestora.

Astfel, în perioada 07-11 aprilie a.c., efectivele poliţiei rutiere , în colaborare cureprezentanţi ai I.S.C.T.R., au oprit în trafic, pentru control,  peste 70 de autovehicule destinate transportului de elevi.

În cadrul acţiunilor, polițiștii rutieri au verificat aspecte în ceea ce priveşte starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului şcolar, deținerea permisului de conducere și a categoriei necesare tipului de autovehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA.

Exemplu:

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost depistat pe raza localităţii Titu în timp ce efectua activităţi de transport şcolar, pe ruta Titu-Odobeşti, transportând mai mulţi elevi decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al vehiculului.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial