29 martie 2024

Târgoviște – Razie cu rețineri, la traficanții de droguri! Cannabis, arme și bani!

www.mariusbuga.ro_images_vulcana1GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT DE POLIȚIȘTI

 

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul ilicit de droguri de risc și mare risc. 1,4 de kilograme de cannabis, trei plante de cannabis ajunse la maturitate, trei arme neletale, cântare electronice de mare precizie şi 4.000 de lei au fost confiscate.

 

La data de 28 septembrie a.c., Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au efectuat 19 percheziții domiciliare ( 17 în Dâmbovița și 2 în București), pentru destructurarea unei grupări infracționale, constituită din 16 membri, care aproviziona piața ilicită de droguri din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și Bucureşti, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi jandarmi.

 

Totodată au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

 

Din cercetări s-a stabilit că, la sfârşitul anului 2013 și începutul anului 2014, 16 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi desfășurat activităţi infracţionale din sfera traficului de droguri, în principal pe raza municipiului Târgovişte. Membrii grupării ar fi procurat şi distribuit droguri de risc, respectiv cannabis şi adiacent droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efect psihoactiv.

 

În urma perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate 1,4 kilograme de cannabis, trei plante de cannabis ajunse la maturitate, trei arme neletale, cântare electronice de mare precizie, precum şi 4.000 de lei.

 

Cei 16 membri ai grupării sunt cercetați de polițiști, fiind bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de risc”, „trafic de droguri de mare risc” şi „efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe cu efect psihoactiv”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial