28 martie 2024
Razie pe şoselele din Dâmboviţa. 10 şoferi au rămas fără permisul de conducere, alţi 99 au fost amendaţi

Razie pe şoselele din Dâmboviţa. 10 şoferi au rămas fără permisul de conducere, alţi 99 au fost amendaţi

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cu privire la necesitatea respectării tuturor regulilor de circulaţie pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri sunt în permanenţă la datorie pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acţionat pe raza județului, pentru reducerea riscului rutier și pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni, dintre care una contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancțiunilor, 23 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 21 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea legislaţiei rutiere de către pietoni și bicicliști.

Ca măsură complementară, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 2 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire și unul pentru neacordare prioritate vehicule.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii de la rutieră au fost sprijiniți de efective de la structurile de ordine publică.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţiştii le recomandă șoferilor să acorde o atenție deosebită celorlalți participanți la trafic, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să adopte o conduită responsabilă la volan. Evitaţi orice altă preocupare ce v-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.

De asemenea, vă reamintim că este interzis să vă urcați la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise, iar, în situația în care optați pentru petrecerea minivacanței de 1 Decembrie la o distanţă mare de casă, vă recomandăm să vă fragmentați deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi.

Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Atragem atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor polițiștilor rutieri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial