27 aprilie 2024
Poliţiştii dâmboviţeni “miros” afacerile ilegale cu tutun!

Poliţiştii dâmboviţeni “miros” afacerile ilegale cu tutun!

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul producerii şi comercializării produselor din tutun.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au procedat la verificarea a 24 de agenţi economici, iar alte 16 autovehicule au fost oprite în trafic pentru control.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, din care 9 pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma controlului la 6 societăţi comerciale, poliţiştii au constatat că administratorii acestora nu deţineau documente legale de provenienţă pentru un număr de 1940 de ţigarete.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a agenţilor economici, iar întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii au depistat în trafic doi bărbaţi, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată

Poliţiştii rutieri au depistat un bărbat, de 33 de ani, din localitatea Ludeşti, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 7, pe raza localităţii Mătăsaru, având exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată.

Totodată, pe DN 71, în localitatea Bâldana, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din Bucureşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reţinut, fără drept de circulaţie.

Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Transportatorii de material lemnos, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni!

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de numitul C.C., de 38 de ani, din comuna Ludeşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta cantitatea de 1.2 mc de material lemnos, fără a deţine documente legale de transport, oferindu-l spre vânzare către cetăţeni.

Totodată, alţi doi conducători auto, au fost depistaţi de către poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Valea Mare, în timp ce transportau cantitatea de 5 mc material lemnos, fără a deţine documentele legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor trei bărbaţi, conform Legii 171/2010.

Ca şi măsură complementară, întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial