3 mai 2024
Târgovişte – Ce ascundeau aceşti bărbaţi, dar poliţiştii tot i-au dibuit…

Târgovişte – Ce ascundeau aceşti bărbaţi, dar poliţiştii tot i-au dibuit…

rapita3Deţinătorii legali de arme letale şi neletale supuse autorizării, verificaţi de poliţiştii târgovişteni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au continuat acţiunile pe linia verificării respectării regimului armelor şi muniţiilor de către deţinătorii legali.

În cadrul acţiunilor, trei persoane au fost depistate în timp ce deţineau la domiciliu arme neletale supuse autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată.

Faţă de acestea, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile descoperite au fost indisponibilizate.

Vă reamintim că potrivit prevederilor Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial