26 aprilie 2024

Ce au constatat poliţiştii rutieri după ce au tras aceşti şoferi pe dreapta!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiCercetați pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Poliţiştii din Dâmboviţa au depistat trei bărbaţi în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cuprinse între de 0.57 și 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele lor, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

De asemenea, polițiștii au depistat o tânără de 29 de ani, din Voinești, în timp ce conducea pe DN 72A un autoturism a cărui autorizație provizorie de circulație era expirată.

Totodată, alți doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, după ce au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu aveau acest drept.

www.mariusbuga.ro_images_sondaSurprins în flagrant în timp ce sustrăgea materiale feroase de la o instalaţie petrolieră

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au surprins în flagrant un bărbat de 56 de ani, din localitate, în timp ce sustrăgea plasele de împrejmuire a unei sonde petroliere.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta este bănuit de comiterea mai multor furturi de materiale feroase comise în zona sondelor petroliere din localitate.

Pe numele celui în cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

lemneDelictele silvice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliție Aninoasa au surprins un tânăr de 28 de ani, din Răzvad, în timp ce încărca material lemnos într-un atelaj hipo.

Din cercetări a reieșit că în cursul aceleiași zile, acesta ar fi tăiat mai mulți arbori, specia carpen, dintr-o pădure din Gorgota, cu scopul de a-i sustrage.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, un alt tânăr de 29 de ani, din Șotânga, a fost depistat de poliţişti în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0.3 m³ de material lemnos, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia în conformitate cu Legea 171/2010, iar lemnul a fost confiscat.

www.mariusbuga.ro_images_puscaaCercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 57 de ani, din Râu Alb, este cercetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase întrucât la data de 18 februarie a.c. a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu un pistol de autoapărare și o armă de vânătoare, deşi valabilitatea permisului de port de armă era expirată.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

poliAcțiuni ale polițiștilor din Moreni și Găești

Polițiștii din Moreni și Găești au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au controlat 108 autovehicule și au legitimat 114 persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 14.135 de lei.

Din totalul acestora, 2 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 2 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială conform Legii 61/1990 și 40 pentru abateri la regimul rutier.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat 500 de kilograme de legume.

Exemplu:

În urma unui control efectuat în colaborare cu reprezentanții I.T.M la o societate comercială din Moreni, polițiștii au descoperit că un angajat nu avea contract de muncă.

Agentul economic a fost sancționat contravențional conform Legii 53/2003.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial