2 mai 2024

Dâmboviţa – Transportatorii de valori, luaţi la bani mărunţi!

www.mariusbuga.ro_images_poltgAcțiuni ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţiştii dâmboviţeni sunt prezenţi, zilnic, la datorie pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetățenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranță.

Peste 200 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Polițiștii au verificat 24 de societăţi comerciale, 30 de obiective asigurate cu pază şi 2 transportatori de valori.

În urma acţiunilor, poliţiştii au depistat 7 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care două au fost reţinute şi trei arestate preventiv.

Au fost constatate 13 infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 5 în flagrant delict.

De asemenea, polițiștii au aplicat 426 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 101.629 de lei şi au confiscat bunuri în cuantum de 6400 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea nr. 61/1991, 11 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 1 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii au desfășurat acțiuni, în cadrul cărora au aplicat 334 de amenzi ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere şi au retras 24 de certificate de înmatriculare auto.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial