28 aprilie 2024
Sorin Ioniță, primarul comunei Gura Ocniței:”Cerem scuze celor afectați de stihiile naturii”

Sorin Ioniță, primarul comunei Gura Ocniței:”Cerem scuze celor afectați de stihiile naturii”

COMUNICAT DE PRESĂ

“Sâmbătă, 24 iunie 2023, ora 19.34, ISU Târgoviște prin ISU Moreni ne-au informat că în Satul Săcuieni, pe DN 72, este un brad mare căzut care blochează circulația. S-a luat măsura operativă prin S.V.S.U. Gura Ocniței să se degajeze bradul și să se redea circulația. În cădere, bradul a rupt LEA JT, iluminatul public și mai multe branșamente, lăsând fără energie electrică jumătate de sat.

Redarea circulației drumului național s-a făcut în aproximativ 60 de minute, iar remedierea și reparatia branșamentelor și a liniilor LEA s-a continuat până a doua zi, până în jurul orelor 13, 14.

Simultan, ISU Moreni, ISU Târgoviște și S.V.S.U. Gura Ocniței au intervenit pe zona străzilor Căpitan Sultana și Gării cu trei mașini de luptă, un buldoexcavator și patru voluntari de la S.V.S.U. Gura Ocniței.

Activitățile au fost neîntrerupte pe 24, 25, întrucât ploile au fost permanente iar cantitățile de apă au depășit 150, 180 l pe mp, canalele și șanțurile nefăcând față au fost inundate curțile și parte din locuințe.

Concomitent, aceeași situație meteorologică s-a întâmpinat în satul Adânca și la Gura Ocniței, Sat Gura Ocniței, Calea Târgoviștei, str. Principală, Capul Plaiului, unde atât ISU Moreni cât și echipa S.V.S.U. au intervenit cu motopompe și buldoexcavator de la primăria Răzvad.

Menționăm că urmare vijeliei mai multe crengi au fost rupte și aruncate în LEA JT, conductoarele electrice au fost împletite, rămânând fără curent circa 50 de locuințe, remedierea lor făcându-se a doua zi, în jurul orelor 14.

Întreg departamentul S.V.S.U. Gura Ocniței a participat la acțiunile sus menționate.

Acțiunea de drenare a apelor a continuat până în jurul orelor 3 dimineața, ele continuând și în momentul de față.

Mulțumim celor implicați și cerem scuze celor afectați de stihiile naturii.

Primar,

Sorin Ioniță”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial