12 mai 2024
Necazuri din cauza inundațiilor, în Caragiale, Săcuieni, Gura Ocniței, Gheboaia, Dobra, Răzvad și Mărcești

Necazuri din cauza inundațiilor, în Caragiale, Săcuieni, Gura Ocniței, Gheboaia, Dobra, Răzvad și Mărcești

În urma manifestării fenomenelor meteorologice prognozate echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița au acționat până la această oră pentru evacuarea apei din 20 de gospodării în localitățile I.L. Caragiale, Săcuieni, Gura Ocniței, Gheboaia, Dobra, Răzvad, Marcesti.

De asemenea s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol și un magazin în municipiul Târgoviște.

Recomandări: ❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților. ❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. ❗Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice. ❗În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia; ❗Dacă este necesară evacuarea, mergeți imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

❗Dacă ați fost surprins de viitură, urcați în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare. ℹ️ Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial